Care sunt cauzele sughiţului. Contracţia involuntară supărătoare poate fi de mare ajutor pentru organism

Care sunt cauzele sughiţului. Contracţia involuntară supărătoare poate fi de mare ajutor pentru organism

În cadrul studiului au fost monitorizaţi 13 nou-născuţi. FOTO: Arhivă

Sughiţul constă într-o inspiraţie bruscă, oprită ulterior subit, care se repetă cu frecvenţă variată, putând avea intensităţi diferite. Cercetătorii au descoperit că sughiţul poate juca un rol important în dezvoltarea copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui studiu realizat de o echipă de cercetare de la University College London (UCL), sughiţul a declanşat un val mare de semnale cerebrale care ar putea ajuta dezvoltarea nou-născuţilor. Concluzia a fost formulată în urma unui studiu în care au monitorizaţi 13 nou-născuţi. Deoarece bebeluşii implicaţi în studiu au fost monitorizaţi şi în timpul sarcinii, fetusul variind între 30 şi 42 de săptămâni, oamenii de ştiinţă consideră că fetuşii şi nou-născuţii sughiţă adesea, această dezvoltare ar putea fi una specifică pentru trimestrul final al sarcinii. 
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit în cadrul studiului că contracţiile din diafragmele bebeluşilor produceau trei unde cerebrale şi cred că, prin intermediul celui de-al treilea val cerebral, bebeluşii ar putea fi capabili să lege sunetul unui sughiţ cu contracţia fizică pe care o simt. Potrivit cercetătorilor, sugarii născuţii înainte de termen sughiţă aproximativ 15 de minute în fiecare zi. 
 
„Contracţia musculară a unui sughiţ este destul de mare - este bună pentru creierul în curs de dezvoltare, deoarece brusc dă un impuls mare de aport, ceea ce ajută celulele creierului să se lege între ele pentru reprezentare. acea parte a corpului particular”, a declarat pentru CNN, Kimberley Whitehead, autorul principal al studiului.
 
Cercetătorii au arătat că sughiţul nu are un avantaj cunoscut pentru adulţi, doar bebeluşi fiind cei ajutaţi prin acest fenomen să îşi regleze respiraţia. 
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: