Expoziţie „experiment“ la Muzeul de Artă

Elevii Liceului „George Apostu“ au urcat pe simeze compoziţii proprii de grafică, pictură şi colaj. Lucrările au fost expuse la invitaţia muzeografilor. Băcăuanii care doresc în acest weekend să se destindă pot vizita Muzeul de Artă de pe strada Titulescu. Aici, ei vor putea admira o expoziţie de tablouri realizate de elevii de clasa a X-a şi a XI-a de la Liceul de Artă „George Apostu“, secţiile de grafică şi sculptură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adolescenţii care expun au participat la numeroase manifestări expoziţionale, naţionale şi internaţionale, pentru care au primit burse de merit.


Lucrări cu potenţial creativ


„Noi am intitulat colecţia de tablouri «Experiment» întrucât totul a pornit de la un joc de atelier, în care adolescenţii trebuiau să-şi arate potenţialul lor creativ, prin folosirea unor elemente nonconvenţionale. Acest lucru a dus la eliberarea forţei de creaţie“, a explicat Ionela Lăzureanu, profesor îndrumător. Ea a mai precizat că lucrările sunt realizate prin tehnica graficii, picturii şi colajului.


„Tinerii au dat dovadă de originalitate, flexibilitate, dar şi de umor şi sensibilitate la aplicaţii“, a mai spus profesoara Ionela Lăzureanu. Tablourile tinerilor au fost expuse la invitaţia Muzeului de Artă, care a încheiat un parteneriat de colaborare cu instituţia de învăţământ.


„Nu este pentru prima dată când expunem în cadrul filialelor instituţiei de cultură. Am adus publicului în anii anteriori «Generaţia Art», prima şi a doua ediţie la Galeria «Alfa», expoziţiile «Icoana din sufletul copiilor» şi «Structura, arta, ambient» de la galeria Muzeului «Iulian Antonescu»“, a mai spus profesoara.


Un bilet costă 4 lei


Vizitatorii care doresc să cumpere tablouri de la tinerii artişti trebuie să ştie că ele sunt scoase la vânzare. Colecţia de lucrări poate fi admirată până pe data de 30 mai, de marţi până duminică, zilnic între orele 9.00 şi 17.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările