Majoritatea spitalelor din Arad lucreză doar cu jumătate din numărul necesar de medici

Majoritatea spitalelor din Arad lucreză doar cu jumătate din numărul necesar de medici

Spitalele din Arad se confruntă cu un număr mult prea mic de medici, asistente şi infirmiere

De mai bine de un an, majoritatea spitalelor din Arad lucreză doar cu jumătate din numărul necesar de medici. Lipsa de personal se resimte în rândul pacienţilor care stau la cozi interminabile pentru un consult la Unitatea de Primire Urgenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele luni, zeci de cadre medicale din spitalele arădene s-au pensionat sau au plecat la muncă în străinătate. Fenomenul se resimte în toate secţiile spitalelor unde puţinii medici, asistente ori infirmiere stau zilnic la ore suplimentare pentru a face faţă numărului mare de pacienţi. La Spitalul Clinic Judeţean, gradul de ocupare al personalului abia atinge 50 la sută.

„Asistentele şi infirmierele sunt puţine la număr, nici 50 la sută din numărul total de angajaţi pe care ar trebuie să-l aibă spitalul. Multe din cadrele medicale s-au pensionat, alţii au ales să plece în străinătate. Asistentele pe care le avem în prezent lucrează mult mai mult, sunt obosite iar din păcare acest lucru îi afectează în mod direct pe pacienţi”, a declarat în această dimineaţă Mirandolina Prişcă, director medical la Spitalul Clinic Judeţean Arad.

Probleme la maternitate şi ambulanţă

O situaţie similară se înregistrează şi la Spitalul Matern din Arad, de unde, în perioada în care posturile au fost blocate, au plecat zeci de medici şi asistente. „Avem deficit pe fiecare secţie. Personalul este mult sub normativ, ne-au plecat doctori, dar şi asistente. Lucrăm cu 54,4 la sută din personal”, a mărturisit doctor Sorin Prişcă, ma­nagerul Spitalului Matern din Arad.

Nici la Serviciul de Ambulanţă situaţia nu este cu mult mai roz. Pe tot parcursul anului 2009, a crescut cu aproximativ 20 la sută numărul de cadre medicale care au renunţat să muncească aici. „Din cele 36 de posturi de pe statul de funcţii, serviciul beneficiază de munca a doar 16 medici. În procente, gradul de ocupare este doar de 44 la sută“, a declarat Roberto Schill, managerul Serviciului Ambulanţă al Judeţului Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările