În ce fel de ciorbe este indicat să folosim leuşteanul. Cât de multe frunze puternic aromate putem pune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frunzele de leuştean trebuie folosite în cantităţi mici. Foto petitchef.ro
Frunzele de leuştean trebuie folosite în cantităţi mici. Foto petitchef.ro

Frunzele de leuştean sunt folosite adesea la ciorbe. Nu la toate însă. Bucătarul arădean Adrian Pop ne spune la ce fel de ciorbe este indicat să folosim leuşteanul, dar mai ales în ce cantitate trebuie puse frunzele puternic aromate pentru ca gustul mâncării să fie unul cât mai bun.

“Frunzele de leuştean au o aromă puternică şi dau un gust deosebit ciorbelor sau preparatelor în care sunt folosite. Trebuie spus că nu la toate ciorbele este indicat să folosim aceste frunze, ci doar la unele dintre ele. De asemenea, trebuie să fim atenţi la cantitatea folosită, având în vedere faptul că are o aromă foarte puternică. Nu ne dorim ca gustul unei ciorbe să fie dominat de leuştean. De aceea trebuie avut grijă”, spune băcătarul arădean Adrian Pop.

Deşi unele persoane folosesc aceste frunze de leuştean la toate ciorbele, bucătarii au altă părere. “Sigur că atunci când gătim facem preparatele aşa cum ne plac. Sunt persoane care folosesc leuşteanul la toate ciorbele, însă eu unul cred că acesta se pretează doar la anumite tipuri de ciorbă. Mă refer aici la ciorba de fasole, de pui, de vită, de legume, de salată verde. La aceste tipuri se pretează foarte bine. Nu vrea să înţeleagă cineva că nu trebuie folosite frunzele de leuştean la supe sau ciorbe de alt tip, însă eu la acestea recomand”, spune bucătarul Adrian Pop.

Acesta mai susţine că este important ca în cirobe să punem frunzele de leuştean pe final, cu vreo 10 minute înainte să stingem focul. De asemenea, cantitatea de frunze de leuştean nu trebuie să fie una mare, având în vedere aroma puternică.

“Frunzele acestea trebuie adăugate în ciorbe pe final, dar lăsate să fiarbă 10 minute. Este important să lase aroma şi aceasta să pătrundă în toată mâncarea. Trebuie puse doar câteva frunze, adică 3-4 la o oală de trei litri de ciorbă. Are o aromă puternică şi nu trebuie ca aceasta să domine ciorba”, mai spune bucătarul Adrian Pop.  

Vă mai recomandăm: Cea mai bună ciorbă de cartofi cu smântână

Ciorbă de perişoare, ideală în zilele friguroase

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite