7 localităţi sunt adevărate focare în ceea ce priveşte animalele cu boli contagioase

7 localităţi sunt adevărate focare în ceea ce priveşte animalele cu boli contagioase

Zeci de porci au fost depistaţi cu trichinoză

Bolile au pus stăpânire pe animalele din 7 localităţi teleormănene. Acestea au ajuns în atenţia conducerii DSVSA Teleorman fiind adevărate focare în ceea ce priveşte animalele cu boli contagioase. Animalele bolnave trebuie sacrificate, iar proprietarii despăgubiţi la valoarea de piaţă a animalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În Teleorman, 7 localităţi sunt adevărate focare în ceea ce priveşte animalele cu boli contagioase”, această declaraţie a fost făcută de directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Teleorman, Marius Stan. Potrivit acestuia, în funcţie de afecţiunile animalelor, focarele se află în localităţi precum Alexandria, Turnu Măgurele, Vedea, Frăsinet, Năsturelu, Troianul sau Blejeşti.

Caii au avut de suferit din cauza anemiei infectioase ecvine, o boala supranumită şi "febra de mlaştină", care se transmite prin intermediul insectelor.
Au fost semnalate şi focare de boli care au afectat bovinele, leucoză enzootică bovină (afecţiune a sângelui) sau tuberculoză. Zeci de porci crescuţi în gospodăriile populaţiei au fost depistaţi cu trichinoză. Nici stupii de albine nu au fost ocoliţi de boli, fiind declarate şi stinse focare de nosemoza şi varooza, afecţiuni specifice albinelor, care aduc mari prejudicii apicultorilor.

Directorul DSVSA Teleorman, Marius Stan adaugă faptul că cele mai mari efective de animale bolnave se găsesc în gospodăriile populaţiei. Trebuie să ştiţi că statul despăgubeşte posesorii de animale bolnave şi, de anul acesta, şi cei care deţin stupi vor fi despăgubiţi pentru bolile albinelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările