Zece partide şi opt candidaţi s-au înscris în competiţia electorală pentru Consiliul Judeţean Alba. Un candidat de pe lista PSD, respins de BEJ

Zece partide şi opt candidaţi s-au înscris în competiţia electorală pentru Consiliul Judeţean Alba. Un candidat de pe lista PSD, respins de BEJ

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie 2020

Zece formaţiuni politice au depus liste de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Alba până la expirarea termenului legal, 18 august, ora 24.00. De asemenea, în competiţia pentru funcţia de preşedinte al instituţiei s-au înscris opt candidaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liste complete de câte 40 de candidaţi pentru Consiliul Judeţean au depus PNL, Alianţa USR-PLUS, ALDE şi PMP.

PSD a prezentat, de asemenea, o listă completă, dar Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a respins candidatura lui Traian Ursaleş, fost primar al comunei Meteş, care are o decizie definitivă prin care a fost declarat în incompatibilitate. Candidatura lui Traian Ursaleş a fost respinsă cu majoritatea voturilor membrilor BEJ Alba. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Alba.

De menţionat că, anterior, instanţele de judecată au permis candidatura lui Traian Ursaleş la Primăria comunei Meteş, contestaţia fiind depusă, la fel ca în cazul listei pentru Consiliul Judeţean, de către PNL. Astfel, cel puţin deocamdată, PSD are o listă cu 39 de candidaţi la CJ Alba.

S-au mai înscris în competiţia pentru legislativul judeţean Pro România, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR, Partidul Puterii Umaniste (PPU) şi Partidul Verde. Formaţiunea etnicilor maghiari a prezentat o listă cu 25 de candidaţi, în timp ce PPU are o listă cu nouă candidaţi, iar Partidul Verde, doar trei candidaţi.

Un număr de opt partide politice au candidaţi şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, respectiv: Ion Dumitrel (PNL, preşedintele în funcţie), Mihail David (USR-PLUS), Ioan Dîrzu (PSD), Ioan Lazăr (ALDE), Clement Negruţ (PMP), Horaţiu Florea (Pro Romania), Vasile Bucur (AUR) şi Constantin Talpaş (PPU). Pentru alegerile locale din acest an la Consiliul Judeţean nu există nicio candidatură independentă.

După rămânerea definitivă a candidaturilor, urmează stabilirea, prin targere la sorţi, a ordinii pe buletinele de vot şi, în final, tipărirea acestora. În Alba sunt un număr de 311.377 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente.

Vă mai recomandăm să citiţi:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările