VIDEO Români căutaţi de poliţie în Germania după ce au plecat de la o fermă de sparanghel din cauza condiţiilor de muncă

VIDEO Români căutaţi de poliţie în Germania după ce au plecat de la o fermă de sparanghel din cauza condiţiilor de muncă

Români revoltaţi de condiţiile de muncă la o fermă de sparanghel. Foto: captură video imagini Facebook

Poliţia germană caută de aproape o săptămână un număr de 13 români care au plecat de la un fermier nemulţumiţi de condiţiile de plata şi cazare

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ziarului local Neuer Osnabrucker Zeitung, muncitorii au venit în Germania din România cu unul dintre avioanele care transportă sezonieri.
 
Grupul ar fi trebuit să fie în carantină timp de 14 zile, conform regulilor de izolare în timpul pandemiei. Poliţia din Nienburg / Schaumburg a confirmat că grupul nu a făcut acest lucru şi a părăsit ferma pe 23 aprilie, după o ceartă cu fermierul. Ulterior, cei 13 români au fost daţi în urmărire, din "motive de securitate".
 
Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru publicaţia menţionată că nu există dovezi că muncitorii sunt infectaţi cu coronavirus. Căutarea se desfăşoară până sâmbătă, 2 mai, când se va finaliza perioada de carantină de 14 zile. Un control al feremei efectuat de autorităţile din Nienburg înainte de dispariţia românilor ar fi arătat că nu au fost respectate reglementările de carantină. S-a ordonat cazarea a cel puţin jumătate din lucrătorii români în alte spaţii.
 
O femeie din Alba a publicat, săptămâna trecută, pe Facebook un video al unei discuţii cu  o femeie tot româncă, reprezentant al fermierului neamţ, căreia îi reproşează că le sunt reţinute cărţile de identitate.
 
 
Grupul de muncitori format din femei şi bărbaţi erau nemulţumiţi de banii oferiţi de către fermier şi susţinau că le-au fost reţinute buletinele şi nu mai primesc mâncare. Oamenii au reclamat faptul că deşi s-au înţeles să primească 13,30 Euro pe oră, aceştia au aflat la faţa locului că vor primi 0,65 Euro/KG cules, motiv pentru care au refuzat să meargă la muncă. În imaginile video, reprezentata fermierului german le explica faptul că trebuie să plătească 300 de euro pentru a-şi primi actele înapoi şi că pot oricând merge la muncă, condiţie obligatorie pentru a le fi plătită masa şi cazarea.
 
 
 

Româncă din Germania, despre lucrătorii sezonieri care fac probleme: „Condiţiile sunt mult mai bune. Nu i-a obligat nimeni să vină“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările