Topul meseriilor din care se pot obţine venituri însemnate fără studii superioare

Topul meseriilor din care se pot obţine venituri însemnate fără studii superioare

Multe job-uri foarte bine plătite nu necesită studii superioare

Se pot obţine salarii bune şi în domenii care nu necesită studii superioare. Oferta este diversă şi este nevoie doar de o mică calificare pentru a obţine un astfel de job.

Ştiri pe aceeaşi temă

O astfel de meserie este cea de desenator de tatuaje. Cei care vor să aibă o carieră în acest domeniu trebuie să fure meserie de la profesionişti. Un artist specializat în tatuaje câştigă câteva mii de euro pe lună. Se câştigă bine şi din meseria de make-up artist.
 
Nici cei care testează jocuri nu au nevoie de studii superioare. Este îndeajuns liceul terminat şi puţină engleză. Un game tester câştigă în medie 500 de euro, iar salariul unui make-up artist ajunge şi la 1.500 de euro. Cei care desenează tatuaje au un venit de peste 3.000 de euro lunar. 
 
Macaragiii, sudorii specializaţi în argon şi alpiniştii utilitari câştiga, în medie, între 3.000 şi 3.500 lei net/lună. În prezent, meseriile de macaragiu şi sudor sunt tot mai rar întâlnite, existând un deficit acut de personal calificat în aceste domenii, deoarece foarte mulţi români cu astfel de aptitudini au emigrat. Somelierii, respectiv persoanele care testează calitatea vinurilor, în funcţie de competenţe şi nivelul de experienţă, pot câştiga în medie 4.500 lei net/luna, iar salariul unui grefier poate urcă până la 4.000 lei net/luna. 

În vânzări se poate câştiga, de asemenea, destul de mult. Salariul fix este, de regulă, între 400 şi 500 de euro net, iar cu tot cu comisioane se ajunge la dublarea sau triplarea salariului. Vanzatorul este plătit cu comision, iar asta nu are nimic de-a face cu absolvirea unei facultăţi. Astfel, agentul de vânzări poate să nu fie absolvent de facultate. Talentul şi determinarea fac că printre fruntaşii în câştiguri salariale să fie şi absolvenţi de studii medii. Un alt domeniu unde se câştiga substanţial este cel al dezvoltării web. Pentru un proiect se pot lua în medie între 300 şi 1.500 de euro, iar animaţia pentru diverse filme face mult mai mulţi bani. Sunt absolvenţi de liceu care au astfel de proiecte şi care lucrează pe perioade determinate în ţări că Norvegia, Anglia, Malta, iar câştigurile lor depăşesc 3.000 de euro. 
   
Un computer cu placă video performantă permite învăţarea şi rularea de programe AUTO CAD sau alt software de design cu ajutorul cărora se pot câştiga mii de euro lunar de lucrând pentru dezvoltatori imobiliari din America sau Europa. Cei care contractează astfel de lucrări pot fi găsiti pe platforme online de recrutare de servicii gen freelancer.com. Cu un telefon care are o cameră video bună, un cont pe youtube şi imaginaţie se pot face bani frumoşi pe net. Un vloger în România câştigă de la 300 la câteva mii de euro pe lună din publicitate. 
   
Un tapiţer calificat poate câştiga mai bine decât un absolvent de studii superioare. Tot din cauza ofertei reduse de specialişti, este posibil că un electrician bun să câştige mai mult. Şi muncitorii de pe segmentul finisaje de lux  pot face invidios orice inginer constructor. Foarte bine câştiga şi zugravii şi tâmplarii experimentaţi care dau dovadă de seriozitate şi profesionalism. Frizerii pot începe de la câteva sute de euro lunar şi pot ajunge, în unele cazuri, în câţiva ani, la venituri de mii de euro lunar iar un make-up artist are, ca începător, o leafă de câteva sute de euro lunar, iar peste doar câţiva ani – una de mii de euro. Condiţia este să îşi creeze o clientelă bazată pe recomandări. 
 
Şoferii de TIR sunt, de asemenea, foarte bine plătiţi şi în plus cei care fac curse regulate în statele UE beneficiază de diurne cuprinse între 30-60 euro. Un şofer de TIR câştigă de la 1.000 de euro în sus. Salarii mari au şi şoferii de pe autoutilitare care fac transporturi în UE. Salariile pot ajunge si la 2.000 euro lună plus bonificaţii şi diurne. 

citeste totul despre: