Prefectul de Alba, demis din funcţie de Guvern fără a fi numit un înlocuitor. Cine se pregăteşte pentru preluarea postului

Prefectul de Alba, demis din funcţie de Guvern fără a fi numit un înlocuitor. Cine se pregăteşte pentru preluarea postului

Prefectul de Alba a fost demis din funcţie de Guvern

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a fost demis din funcţie în şedinţa de Guvern desfăşurată joi, 28 noiembrie 2019. Anunţul a fost făcut de Ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demiterea intempenstivă a prefectului de Alba, fără a fi propus un înlocuitor, pare o surprinză, însă, cel mai probabil, reprezentanţii Guvernului nu au dorit ca Dănuţ Hălălai, fost membru de frunte al PSD, să îl întâmpine de premierul Ludovic Orban în vizita pe care o va face în Alba, duminică, când au loc manifestările dedicate Zilei Naţionale României.

Dănuţ Hălălai se aştepta să fie schimbat din funcţie după data de 1 decembrie. Prefectul de Alba le-a mulţumit miercuri dimineaţă, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorilor de instituţii pentru colaborare. 

”Avem o propunere de încetare a exercitării funcţiei de prefect cu caracter temporar pentru prefectul judeţului Alba, una privind încetarea exercitării cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii a prefectului din judeţul Arad, doamna Hordea Florentina, încetarea exercitării funcţiei de subprefect în judeţul Arad pentru domnul Damian Vasilica. Pentru judeţul Harghita încetarea exercitării pentru domnul Andrei Jean Adrian. În judeţul Sălaj încetarea exercitării funcţiei de prefect pentru domnul Florian Florin. Totodată, încetarea exercitării funcţiei de prefect al judeţului Suceava de către Monica Elena şi numirea unui subprefect în judeţul Arad, prin detaşare cu caracter temporar, în condiţiile legii, pentru doamna Popa Liliana”, a anunţat Marcel Vela, în timpul şedinţei de Guvern.

Atribuţiile prefectului vor fi preluate de Nicolae Mera, fost funcţionar în cadrul Instituţiei Prefectului, numit pe post în luna septembrie. Dănuţ Hălălai va reveni în postul de director al Gărzii de Mediu Alba. Noul prefect de Alba, susţinut de PNL, va fi Nicolae Albu, care, în prezent, este angajat al Poştei Române. În cazul acestuia se derulează proceduri pentru a deveni funcţionar public, condiţie impusă de lege pentru a putea fi numit în funcţia de prefect.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: