FOTO VIDEO A fost stabilită cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ. Pompierii au părăsit după 24 de ore dispozitivul de intervenţie

FOTO VIDEO A fost stabilită cauza incendiului de la Mănăstirea Râmeţ. Pompierii au părăsit după 24 de ore dispozitivul de intervenţie

Focul a distrus cea mai mare parte a clădirii unde se află chiliile

Pompierii au stabilita cauza probabilă a incendiului izbucnit vineri la Mănăstirea Râmeţ ca fiind un scurtcircuit la un conductor electric defect sau izolat necorespunzător, din mansardă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 6 iulie, Începând cu ora 16:30, toate forţele aparţinând ISU Alba au fost retrase din dispozitiv, a transmis ISU Alba.
 
Echipele de intervenţie rămase în supraveghere la Mănăstirea Râmeţ după stingerea incendiului, în cursul nopţii, fuseseră înlocuite cu 20 de pompieri. Focul a distrus o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi de acoperiş, bunuri personale ale maicilor şi obiecte de cult. 
 
Este vorba despre o clădire formată din demisol, parter, etaj, mansardă şi pod, care aveau destinaţia chilii, ateliere, bucătarie şi sală de mese. Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ a fost lichidat vineri noapte, după mai bine de 13 ore de luptă cu flăcările.
 
 
Circa 120 de pompieri, ofiţeri, subofiţeri, salvamontişti, voluntari şi personal medical au participat la intervenţia de la Râmeţ, unde chiliile mănăstirii au luat foc, vineri, imediat după prânz. Autorităţile au trimis la faţa locului şase autospeciale de stins incendii, două salvări şi multe alte maşini speciale pentru asemenea intervenţii, într-un efort extrem pentru a stinge focul. În ajutorul pompierilor din Alba au venit şi colegi de la Detaşamentul Turda.

 
Pe aproximativ o jumătate din suprafaţă s-a prabuşit acoperişul dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa foto: ISU Alba

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa foto: ISU Alba
Distribuie imaginea
citeste totul despre: