FOTO Curăţenie exemplară rămasă pe Câmpia Libertăţii din Blaj după plecarea zecilor de mii de pelerini

FOTO Curăţenie exemplară rămasă pe Câmpia Libertăţii din Blaj după plecarea zecilor de mii de pelerini

Câmpia Libertăţii a rămas aşa cum au găsit-o pelerinii, verde şi curată

Cei peste 80.000 de pelerini care au umplut până la refuz Câmpia Libertăţii din Blaj nu au lăsat în urma lor nici urmă de gunoaie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate sectoarele în care s-au aflat zecile de mii de oameni au rămas curate. Pelerinii şi-au strâns toate gunoaiele şi le-au luat cu ei. Nu au rămas hârtii, resturi de mâncare sau peturi, chiar dacă voluntarii au împărţit mii de sticle de apă.
 
Imediat după plecarea credincioşilor, voluntarii s-au mişcat rapid şi au început să demonteze scaunele. Erau pregătiţi să adune şi resturile, însă nu prea au avut ce.
 
Evenimentul a decurs în cele mai bune condiţii, fără incidente. Organizatorii au transmis că pe Câmpia Libertăţii şi în alte zone ale oraşului au fost prezenţi duminică aproximativ 120.000 de persoane.
 
Papa Francisc a beatificat duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, şapte episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice.
 
 
”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi şi de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare şi de mărturie a carităţii. Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate şi milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, daţi mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră. Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra cetăţenilor României care în decursul istoriei, s-au încredinţat mereu mijlocirii ei. Ei vă încredinţez pe voi toţi şi Îi cer să vă călăuzească pe drumul vostru de credinţă, pentru a înainta spre un viitor de un autentic progres şi de pace şi astfel să contribuiţi la construirea unei patrii, din ce în ce mai dreaptă şi mai fraternă”, a spus Papa Francisc, în mesajul de la finalul slujbei religioase.
 
 
Papa Francisc pe Câmpia Libertăţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: