Fetiţă de 5 ani, vindecată de coronavirus la spitalul din Alba Iulia. Alţi şapte pacienţi au fost externaţi

Fetiţă de 5 ani, vindecată de coronavirus la spitalul din Alba Iulia. Alţi şapte pacienţi au fost externaţi

Pacienţii au fost trataţi şi vindecaţi la Spitalul Judeţean Alba

Opt pacienţi, internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19 şi au fost externaţi în cursul zilei de duminică şi luni, 24 şi 25 mai 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două teste consecutive în cazul acestora au ieşit negative, au transmis reprezentanţii instituţiei.
 
Cel mai tânăr pacient vindecat este o fetiţă în vârstă de 5 ani, iar cel mai vârstnic o femeie de 63 de ani. Cei 8 pacienţi externaţi (4 de sex feminin şi 4 de sex masculin) locuiesc în comuna Noşlac (3), oraşul Ocna Mureş (3) municipiul Sebeş (1), comuna Şpring (1).
 
În total, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID-19 un număr de 52 de pacienţi, majoritatea cu forme uşoare şi medii, respectiv cu evoluţie favorabilă la tratamentul administrat.
 
De asemenea, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase au fost internaţi 179 de pacienţi suspecţi de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Rezultatele analizelor de laborator la 93 dintre ei au ieşit pozitive, în vreme ce în cazul celorlalţi 86 de pacienţi rezultatele au ieşit negative, infirmând astfel prezenţa virusului.
 
Dintre cei 97 de pacienţi pozitivi, 52 au fost declaraţi vindecaţi, iar 30 au fost transferaţi la unităţi sanitare din Blaj (13), Aiud (15) şi Sibiu (2). În prezent, la secţia de boli infecţioase se află internaţi 15 pacienţi confirmaţi cu COVID-19.
 
SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: