Dosarul unei mite de 12.000 de euro. Trei ani de închisoare cu executare pentru cel ce a oferit bani poliţiştilor

Dosarul unei mite de 12.000 de euro. Trei ani de închisoare cu executare pentru cel ce a oferit bani poliţiştilor

Bani găsiţi în subsolul unei locuinţe din Arad. Foto IPJ Arad

Bărbatul care a oferit o mită uriaşă unor poliţişti rutieri care acţionau pe autostrada A1 a fost condamnat la închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul (Marius Fluţar) era bănuit că furase, în noaptea precedentă flagrantului de mită, circa 100.000 de euro din locuinţa unei persoane din Arad. Ulterior, a plecat cu o parte din bani asupra sa cu un taxi, pe autostrada A1 în direcţia Sibiu.  

Poliţiştii au fost anunţaţi, astfel că a fost organizat un filtru. După ce a fost oprit, suspectul a încercat să le dea poliţiştilor o mită în valoare de 12.000 de euro pentru a-l lăsa să plece. Le-a şi oferit pe loc poliţiştilor suma de 8.900 de euro. Oamenii legii au sesizat Parchetul, iar bărbatul a fost reţinut de procurori DNA din Alba Iulia, ulterior fiind arestat preventiv. 

Pe 28 mai, dosarul penal a fost trimis în judecată, la Tribunalul Alba, iar în 25 octombrie a fost pronunţată prima hotărâre. Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenţie. Hotărârea Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel.

”Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 8/9 mai, în timp ce se afla la domiciliul victimei şi profitând de neatenţia acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro. Prejudiciul a fost parţial recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a transmis Poliţia după prinderea bărbatului. Acesta a luat un taxi după ce a furat banii şi ar fi intenţionat să ajungă la Bucureşti. Însă maşina în care se afla a fost oprită de poliţişti pe autostrada A1. Dosarul pentru infracţiunea de furt a fost trimis în judecată în luna septembrie la Judecătoria Arad. 

”La data de 9 mai 2021, inculpatul faţă de care se desfăşurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Arad) a fost depistat şi oprit în trafic de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva (Sibiu – Sebeş – Deva – n.r.). În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia”, a transmis DNA Alba Iulia.

Unul dintre poliţiştii care a refuzat mita-record de 12.000 de euro este un tânăr de 30 de ani din Mediaş. Spune că nici el şi niciunul dintre colegii săi nu s-au gândit o secundă să accepte propunerea şoferului. ”Ni s-a dat prin staţie în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din judeţul Alba, alţi doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat maşina, au oprit-o, i-au întrebat pe şofer şi pasager dacă are bani, a spus că nu. Cei doi au fost duşi la secţie, unde am mers şi noi. Acolo, la percheziţia corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulţi bani”, a relatat agentul principal Horaţiu Drăgan. 

Înainte de control, celor patru poliţişti li se oferise mita de 12.000 de euro. ”Înainte de controlul corporal, pasagerul a încercat să ne ofere bani. În maşină, unul din colegii din Hunedoara a reuşit să îl înregistreze pe acesta în timp ce spunea că ne dă 12.000 de euro ca să nu spunem că l-am prins. Am anunţat şefii şi am urmat paşii în astfel de situaţii”, a mai spus poliţistul.

Marius Fluţar mai are o condamnare în primă instanţă, la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Dosarul urmează să fie judecat în apel, la Curtea de Apel Timişoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările