Decizie a instanţei pentru tânărul care s-a filmat schingiuind o pisică şi aruncând-o de la etaj. A fost prins datorită oamenilor

Decizie a instanţei pentru tânărul care s-a filmat schingiuind o pisică şi aruncând-o de la etaj. A fost prins datorită oamenilor

Foto arhivă Adevărul

Un tânăr din Alba Iulia care s-a filmat în timp ce schingiuia o pisică, pe care a aruncat-o de la etajul doi de pe casa scării, a fost condamnat penal de magistraţii Judecătoriei Alba Iulia.

Tânărul de 18 ani, Constantin M., a luat pisica de pe stradă şi beat fiind a strâns-o de gât cu un şiret şi a aruncat-o de la etajul al doilea de pe casa scării. 

Acesta a publicat imaginile pe internet care au provocat un val de indignare din partea utilizatorilor. 

”În data de 18 mai 2020, în jurul orei 23:30, inculpatul M.C. a luat de pe stradă o pisică, a dus-o în apartamentul său din municipiul Alba Iulia unde, pe fondul consumului de alcool, a strâns-o de gât cu un şiret, iar ulterior a aruncat pisica de la etajul 2, de pe casa scării, cauzându-i răni şi suferinţe fizice. Inculpatul a filmat în parte incidentul şi l-a publicat în mediul online”, a transmis IPJ Alba.

Identificarea tânărului de 18 ani a fost precedată de o acţiune fără precedent a zeci de persoane din toată ţara. Un grup de tinere s-a mobilizat şi a reuşit în câteva zile să îl găsească pe autorul faptei. Filmarea şocantă în care animalul este rănit a fost distribuită mai întâi pe un grup de WhatsApp. De acolo a fost luată şi pusă pe Facebook de către un alt bărbat, care se lăuda prietenilor virtuali că el ar fi făcut asta. 

Acesta din urmă a fost chemat la poliţie, unde a spus că nu el este cel care a realizat filmul. Se ştia la momentul respectiv că cel care a schinguit animalul era din Alba Iulia, motiv pentru care au fost depuse mai multe plângeri la Poliţie. Plângeri au fost depuse şi la IPJ Vâlcea, unde a fost găsit un cont cu nume similar cu cel al suspectului. 

Revolta oamenilor a fost una la nivel naţional. Pentru că erau foarte mulţi şi din oraşe îndepărtate, românii au creat un grup pe o reţea de socializare şi acolo au comunicat fiecare orice informaţie primită. 

Deşi niciunul nu este detectiv de profesie, oamenii au luat-o din aproape în aproape şi au ajuns la un personaj care s-ar autointitula ”Luis aka Isus”, care în final a fost identificat, chemat la poliţie şi reţinut pentru 24 de ore.

Constantin M. a fost trimis în judecată pentru fapte de schingiuire a animalelor. După mai bine de opt luni de judecată, magistraţii Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.500 de lei.

”Condamnă pe inculpatul M. C. la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.500 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 150 zile amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. În baza art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc.pen. rap. la art. 72 C.pen, deduce din pedeapsa amenzii în cuantum de 1.500 lei ceea ce s-a executat, respectiv o zi amendă – 10 lei (reprezentând durata reţinerii de 24 ore începând cu data de 29.05.2020, ora 19.00 până în data de 30.05.2020, ora 19.00), urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.490 lei”, se arată în minuta hotărârii Judecătoriei Alba Iulia, din 3 august 2021.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările