Creatorul Turnului din Taiwan a proiectat o biserică neconvenţională la Alba Iulia

Creatorul Turnului din Taiwan a proiectat o biserică neconvenţională la Alba Iulia

Biserica mai are nevoie de lucrările de finisare

Lăcaşul de cult, considerat cel mai original din ţară, a fost proiectat de aritectul Dorin Ştefan, cel care a realizat şi proiectul Turnului din Taiwan, înalt de 350 metri. Construcţia bisericii este finanţată de omul de afaceri Ioan Popa, patronul companiei Transavia şi cel mai bogat om din Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 20 de ani de la demararea afacerii Transavia, patronul societăţii, Ioan Popa, construieşte o biserică cu o arhitectură neconvenţională. Lăcaşul de cult se află în Miceşti, localitate componentă a oraşului Alba Iulia şi impresionează prin dimensiuni şi originalitate. Biserica a fost ridicată pe un teren ce aparţine societăţii şi, la finalizare, va fi dată în folosinţă bisericii.

Preot paroh este părintele Nicolae Jan. „Proiectul a fost ideea mea, după o propunere care a existat sub o altă formă mai complexă, pentru catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti. A fost realizat de cel mai mare arhitect român din epoca modernă, Dorin Ştefan, cu care sunt prieten. Este un transfer al planului basilical în planul cruciform. Va fi cea mai interesantă biserică făcută în România, în epoca modernă. Transmite ideea de simplitate“, a spus părintele Nicolae Jan.

Citeşte vineri în Adevărul detalii despre proiectul bisericii de la Alba Iulia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările