Cod roşu de inundaţii în trei judeţe din Ardeal, în bazinele hidrografice Mureş şi Târnave. A fost transmisă avertizare RO-ALERT

Cod roşu de inundaţii în trei judeţe din Ardeal, în bazinele hidrografice Mureş şi Târnave. A fost transmisă avertizare RO-ALERT

Ploile au provocat distrugeri mari în municipiul Aiud

Hidrologii au emis un Cod Roşu de inundaţii, valabil marţi seara, în mai multe localităţi din judeţele Alba, Sibiu şi Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit INHGA, se vor semnala scurgeri importante, pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL.
 
Valabilitate: 23.06.2020 ora 20:15 – 24.06.2020 ora 03:00
 
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:
 
– Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Ocna Mureş – amonte S.H. Alba Iulia
 
– Târnava Mică – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târnăveni
 
– Târnava Mare – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Mediaş
 
– Târnava – afluenţii aferenţi sectorului aval Blaj
 
Judeţele: Alba, Mureş, Sibiu.
 
Anterior, în Alba, au fost emise două coduri roşii meteo în intervalul 23.06 ora 19:40- 20:15. Ploi (40 l/mp si izolat 50-80l/mp). Zonele vizate: Teiuş, Şona, Lopadea Nouă, Bucerdea Grânoasă, Hopârta, Rădeşti. Ca urmare a avertizarii hidro COD ROSU, ISU Alba a transmis un mesaj pentru avertizarea populatiei din toate UAT-urile din zona.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: