FOTO VIDEO Minute de panică la Aiud. Momentul în care o familie a fost evacuată de pompieri din calea apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul evacuării familiei din Aiud. Foto: captură video Facebook
Momentul evacuării familiei din Aiud. Foto: captură video Facebook

Viitura puternică produsă marţi dimineaţa la Aiud a provocat panică printre locuitorii municipiului. O familie a solicitat intervenţia pompierilor şi a fost evacuată din locuinţă

Momentul evacuării familiei de pe strada 1 Decembrie 1918, cea mai afectată de inundaţii, a fost filmat. 

Se observă din materialul video amploarea dezastrului, respectiv momentele în acre apa creşte foarte mult pe stradă, iar pompierii se apropie de locuinţă pentru evacuarea celor doi adulţi a copilului acestora, în vârstă de 9 luni.

GALERIE FOTO

Ploile masive din timpul nopţii de luni spre marţi au provocat inundaţii puternice în municipiul Aiud. Efectul maxim a avut loc în cursul dimineţii, când oamenii s-au trezit efectiv cu străzile pline de apă. În cursul dimineţii, în zona localităţii a fost transmis şi un mesaj RO-ALERT în legătură cu pericolul privind creşterea nivelului apei.

Au fost inundate 8 străzi, iar circulaţia feroviară pe Magistrala 300 a fost întreruptă. Inundaţiile afectează şi activitatea pe platforma industrială. După ce podul de cale ferată de pe valea Aiudului s-a colmatat, apă şi-a găsit un nou traseu care trece exact prin curtea societăţii Prebet Aiud.

   

Primăria municipiului a îndemnat la calm: "Autorităţile sunt în zonă şi gestionează situaţia. Va rugăm să rămâneţi calmi. Astfel de situaţii se gestionează cu răbdare. Pentru moment va putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit deja priorităţile de acţiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajută la scoaterea apei. Operaţiunea poate 2-3 zile după ce se retrag apele".

inundatii alba

   

Potrivit Poliţiei Române, circulaţia feroviară pe magistrala 300 Teiuş - Cluj-Napoca este întreruptă la kilometrul feroviar 412, în staţia C.F. Aiud, după ce apele răului Aiud au inundat calea ferată. Circulaţia trenurilor este oprită în staţia Aiud, aflată pe secţia CF Teiuş - Războieni, după ce liniile şi peroanele au fost inundate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA, Oana Branzan.

   

inundatii aiud alba

   

Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată şi cinci macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiţii de siguranţă. Regională CF Braşov asigura transbordare cu mijloace auto pe relaţia Teiuş - Aiud şi Aiud - Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 şi R 2442.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite