Atelierul de turtă dulce de la Sebeş. Zeci de copii voluntari realizează figurine unicat, în scop caritabil FOTO

Atelierul de turtă dulce de la Sebeş. Zeci de copii voluntari realizează figurine unicat, în scop caritabil FOTO

Micii voluntari au realizat sute de figurine din turtă dulce. Foto: Trupa de dansuri săseşti Sebeş

Voluntari ai comunităţii săseşti din Sebeş lucrează de zor, de mai multe zile, pentru a pregăti sute de figurine de turtă dulce ce vor fi vândute în cadrul unui târg de Crăciun. Veniturile vor fi donate în scopuri caritabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tradiţia evenimentului de la Sebeş datează de 15 ani, când au fost realizate şi vândute şapte căsuţe din turtă dulce. În timp, grupul voluntarilor s-a extins ajungând la zeci de persoane care lucrează timp de mai multe zile în patiseria care se deschide în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie.  
 
Căsuţele au fost ambalate şi aşezate cu grijă în cutii pentru a fi vândute. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste, toate din turtă dulce, au fost decorate de voluntari cu multă migală. 
 
Bunătăţile sunt făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii. Multe au fost trimise deja clienţilor din Austria, Germania sau Franţa.
 
 
Restul vor fi vândute la târgul de Crăciun care îi aşteaptă pe 11 decembrie 2021 pe cei care vor să ajute. Preţurile pornesc de la 5 lei şi ajung la peste 50 de lei, iar multe dintre căsuţele unicat au ajuns deja la clienţii din străinătate. Târgul va avea loc în curtea Bisericii Evanghelice din Sebeş. 
 
 
Banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile, pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru cei care au nevoie. Vor fi realizate donaţii către copii bolnavi de cancer, dar şi pachete pentru copii din familii sărace, cu tot ce au nevoie pentru a sărbători Crăciunul.

”Fiecare turtă pe care noi o vindem are un mesaj special, are o mulţumire pentu cei ce o cumpără şi un mod de a le spune că prin ceea ce noi facem şi ei ne ajută să ducem mai departe au făcut o faptă bună”, spune Anamaria Dahinten, coordonatorul atelierului de turtă dulce.
 
 
”Atelierul de turtă dulce şi-a deschis porţile! Zeci de copii si tineri din Sebeş şi-au unit forţele pentru a face fapte bune. Continuăm tradiţia şi anul acesta, sute de forme şi căsuţe fiind atent pregătite şi decorate de către ajutoarele moşului. Ca în fiecare an, turta dulce va fi vândută în cadrul unui Târg de Crăciun, iar banii obţinuţi vor fi donaţi către o cauză socială! Toate acţiunile se desfăşoară în condiţii de siguranţă”, au transmis organizatorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările