Asfalt aproape complet pe lotul 2 din A10, Alba Iulia - Aiud. Doar un dezastru va împiedica deschiderea traficului în 2021 FOTO VIDEO

Asfalt aproape complet pe lotul 2 din A10, Alba Iulia - Aiud. Doar un dezastru va împiedica deschiderea traficului în 2021 FOTO VIDEO

Zonă a autostrăzii cu asfalt, marcaje şi parapeţi. Foto: ziarulunirea.ro

Lotul 2 al Autostrăzii A10, Sebeş - Turda, este asfaltat aproape în întregime. Situaţia foarte avansată a lucrărilor oferă speranţe că segmentul dintre Alba Iulia şi Aiud va fi deschis traficului în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse locale susţin că săptămâna viitoare se va finaliza activitatea de asfaltare pe totţi cei 24 de kiloemtri, cu excepţia zonei de la alunecarea de teren de la Oiejdea.
 
Rămas singurul punct critic pe acest segment de autostradă, zona de la Oiejdea este pregătită pentru deschiderea traficului cu circulaţie pe o singură bandă, pe sensul Alba Iulia - Teiuş, care a fost, de asemenea, asfaltată. Aici, pe câteva sute de metri, circulaţia se va desfăşura cu restricţii de viteză.
 
La kilometrul 26, în zona pasajului rutier peste calea ferată de la Teiuş, s-a asfaltat deja un sens de mers şi se lucrează la al doilea. Tot aici, se lucrează la ridicarea CIM-ului, dar aceste lucrări vor putea fi finalizate după deschiderea traficului rutier.
 
În zona Oiejdea se pregăteşte deschiderea traficului pe o singură bandă cu restricţii de viteză
 
Pe o mare parte din autostradă sunt deja efectuate maracajele rutiere, şi se lucrează în continuare la acestea. A fost montată o parte din semnalizarea rutieră şi se lucrează în continuare la parapeţi şi la montarea gardurilor exterioare de protecţie.
 
Foto: ziarulunirea.ro

La kilometrul 40, în zona Sâncrai unde este un alt punct critic, lucrările au avansat considerabil, supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, fiind aproape realizată. Au fost făcute rampele şi se montează panouri fonoabsorbante.
 

”Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda arată în acest moment incredibil de bine şi există toate premisele ca în acest an să fie dat în trafic. Nu credem că cineva va dori să lase un segment de autrostradă muzeu, în conditiile în care traficul pe DN1 este infernal. Deci există toate şansele ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj”, afirmau recent reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
 
Se lucrează la supratraversarea de la Sâncrai
 
Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda (A 10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş - Alba Iulia.
 
Nodul rutier de la Teiuş este aproape finalizat
 
Deschiderea lotului 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda va permite circulaţia pe autostradă completă de la Sibiu la Turda şi Cluj Napoca. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 a fost semnat cu antreprenorul Aktor din Grecia în 2014 iar lucrările costă 549 milioane lei, fonduri europene.
 
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările