A patra ediţie a Zilelor Patrimoniului la Roşia Montană: tururi ghidate, filme documentare, ateliere tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al patrulea an consecutiv, Roşia Montană găzduieşte la mijlocul lunii august Zilele Patrimoniului, eveniment cu intrare liberă care promovează potenţialul imens de dezvoltare sustenabilă a unei zone unice.

Asociaţia ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie], prin programul Adoptă o Casă la Roşia Montană, împreună cu Prietenii Roşiei Montane, invită iubitorii de natură şi patrimoniu să se bucure de o gamă variată de activităţi în perioada 15-18 august 2019. 

Evenimentul special al acestei ediţii va fi concertul STRADIVARIUS susţinut de Alexandru Tomescu în Biserica Unitariană din Roşia Montană pe 17 august şi este oferit prin bunăvoinţa Agenţiei de Idei. Programul Zilelor Patrimoniului la Roşia Montană include tururi ghidate, organizate de Prietenii Roşiei Montane, proiecţii de filme documentare recomandate şi puse la dispoziţie de organizatorii festivalului de film documentar Culese din Balkani dar şi ateliere demonstrative de tehnici tradiţionale organizate de Asociaţia ARA împreună cu voluntarii programului Adoptă o Casă la Roşia Montană, în parteneriat cu meşteri locali şi specialişti ai Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. Seara participanţii sunt invitaţi în jurul focului şi al gustărilor oferite de Parohia Greco-catolică, Cercetaşii din Roşia Montană / Made in Roşia Montană şi de Parohia Unitariană – parteneri şi beneficiari ai programului de restaurări Adoptă o Casă. 

Imagine indisponibilă

“În fiecare an, la mijlocul lunii august, voluntarii programului de restaurări Adoptă o Casă la Roşia Montană lasă uneltele deoparte pentru câteva zile şi organizează împreună cu localnici şi parteneri Zilele Patrimoniului, un eveniment cu ajutorul căruia vrem să promovăm şi să valorificăm adevăratele resurse sustenabile cu care se poate mândri Roşia Montană: patrimoniul cultural unic în lume şi un peisaj natural de excepţie. 

Imagine indisponibilă

Atât prin activităţile programului nostru de restaurări dar şi prin Zilele Patrimoniului, ne dorim să contribuim la spargerea acestui embargo şi să încurajăm comunitatea şi publicul larg să descopere Roşia Montană şi tot ce poate oferi ea. Iar pentru cei care vor ajunge cu siguranţă să o iubească, se vor găsi mereu metode prin care se pot implica pe mai departe la promovarea şi salvarea acestui loc”, spune arh. Claudia Apostol, Asociaţia ARA, coordonator program Adoptă o Casă la Roşia Montană. Proiectul de restaurări Adoptă o Casă se derulează în acest an cu sprijin financiar oferit de AFCN / Administraţia Fondului Cultural Naţional iar Activităţile Şcolii de Vară ARA sunt susţinute în acest an de Ordinul Arhitecţilor din România, prin programul dedicat şcolilor de vară, derulat în parteneriat cu Prince's Foundation. 

Citiţi şi:

 

Au obţinut ilegal subvenţii de la AJOFM Alba cu documente false. După şase ani a venit nota de plată: condamnări penale şi daune civile de peste 100.000 de lei

 

Cât de dură e justiţia din Italia: un tânăr din Alba, condamnat la 485 de zile de închisoare cu executare pentru că a cumpărat o bicicletă furată

 

„Ce-ţi trebuie, mă, eşti şmecher?” Dispută între un poliţist şi un scandalagiu încheiată cu un dosar penal şi o condamnare la închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite