Industria hotelieră din Tel Aviv, cea mai câştigată de pe urma Eurovision 2019. Un număr mic de români vizitează capitala în perioada concursului

Industria hotelieră din Tel Aviv, cea mai câştigată de pe urma Eurovision 2019. Un număr mic de români vizitează capitala în perioada concursului

Reprezentanţii industriei hoteliere din Tel Aviv s-au bucurat când au aflat că evenimentul muzical le va aduce şi mai mulţi turişti şi se pare că impactul psihologic al aglomeraţiei în capitala Israelului nu i-a convins pe toţi turiştii să evite perioada Eurovision 2019. În schimb, spre deosebire de alţi ani, românii nu se înghesuie să-şi susţină favoritul de la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa motorului gratuit de căutare a oferteolor de călătorii momondo.ro a analizat tendinţele românilor de a susţine reprezentanţii ţării noastre live la Eurovision 2019. Căutările de zboruri către Tel Aviv nu au confirmat creşterile anticipate, dar preţurile camerelor de hotel în perioada evenimentului au valori mai mari decât în mod obişnuit.

Analiza căutărilor de bilete de avion către Tel Aviv pentru perioada 13-19 mai confirmă o scădere de 39% faţă de anul precedent. Se pare că numărul celor care merg alături de reprezentanţii României la Eurovision 2019 este mai mic decât cel al turiştilor români care preferă să evite aglomeraţia din perioada concursului.

Nu la fel s-a întâmplat şi cu ediţia din 2018 a evenimentului, când căutările de zboruri către Lisabona au fost cu 28% mai mari faţă de anul acesta şi cu 15% mai mari decât anul precedent, pentru perioada respectivă (7-13 mai).

Preţurile hotelurilor cresc în perioada evenimentului

Acest lucru reiese din preţurile medii ale camerelor duble în hoteluri de 3 şi 4 stele, care au devenit mai mari în perioada 13-19 mai. Dacă turiştii care vizitează Tel Aviv în săptămânile dinaintea şi de după eveniment plătesc în medie 186/187 de euro, susţinătorii conaţionalilor în perioada concursului plătesc pentru aceleaşi condiţii un preţ mediu de 226 de euro, cu 21% mai mult.

De vizitat în Tel Aviv, pe lângă locaţia evenimentului

Cei mai mulţi turişti încep explorarea oraşului din centrul istoric Jaffa, pierzându-se printre aleile şi străzile înguste şi descoperind clădiri şi biserici cu istoric bogat. Mâncărurile locale pot fi încercate din plin, iar plimbarea pe malul mării (plaja Tayelet este cea mai renumită) şi relaxarea sub soarele de aproape-vară vor consuma o bună bucată din timpul petrecut aici. Iubitorii de artă vor petrece multe ore în Tel Aviv Museum of Art, după care se vor întâlni cu toţi ceilalţi turişti (sau cel puţin aşa va părea) într-una dintre pieţele celebre (Neve Tzedek, Sarona, Carmel, să menţionăm doar câteva).

Dacă aglomeraţia devine prea obositoare, la 30 de kilometri nord de oraş se află plaja Netanya cu nisipuri aurii şi multă linişte, ce se întinde pe aproximativ 10 kilometri. Cafenelele şi restaurantele sunt în apropiere, pentru îndepărtarea oricăror griji.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: