Escapadă lipovenească la Gulliver Delta Resort 4*

Un prilej excelent pentru a face cunoaştinţă cu Delta Dunării, poate fi într-o escapadă la Gulliver Delta Resort 4*, un hotel tipic lipovenesc aşezat pe malul lacului violet la marginea localităţii Murighiol. Orice vacanţă aici înseamnă relaxare, fie că optezi pentru înot în piscină (în zilele calde de vară), citit în hamac în grădina luxuriantă sau pentru pescuit de pe ponton, aici nu ai timp să te plictiseşti.

Explorează muzeul biodiversităţii

Delta Dunării este unica deltă din lume ce poartă titulatura de Rezervaţie a Biosferei în cadrul UNESCO, datorită numărului mare de vieţuitoare pe care le găzduieşte, multe dintre ele fiind pe cale de dispariţie. Mai mult de jumătate din suprafaţa deltei este ocupată de ecosisteme naturale tereste şi acvatice, unde accesul, pescuitul sau vânătoarea sunt fie interzise ori strict controlate.

Plaje sălbatice scăldate de ape de un verde kaki

Porneşte cu barca pe traseele complicate admirând mozaicul de plante acvatice, nuferii înfloriţi şi micile insuliţe de nisip, până la ”capătul Deltei” aşa cum obişnuiesc pescarii să spună despre satul Sfântu Gheorghe. Aici se arcuieşte cea mai frumoasă plajă sălbatică din România, fix la locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Sulina este însă cea mai populară localitate din rezervaţia şi singura care are port atât la mare cât şi la fluviu, fapt pentru care este înţesată de turişti. Poţi vizita aici Vechiul Far otoman, Muzeul scriitorului Jean Bart, Biserica cu Mozaicuri şi încântătoarea plajă albă.

Loc unic în Europa

Delta Dunării este cea mai mare rezervaţie de ţinuturi umede din Europa, dar şi locul cu cea mai mare suprafaţă compactă de stufăriş de pe glob. Aventurează-te într-un safari la Letea, cea mai nordică pădure subtropicală şi cea mai nouă regiune de câmpie din Europa împărţită în zone inundabile şi dune de nisip, unde cresc stejari, liane greceşti şi orhidee sălbatice, ce îi dau locului un aspect mediteraneean. Tot la Letea poţi surprinde şi ultima herghelie de cai sălbatici de pe bătrânul continent.

De Mădălina Isar

Foto:gulliverresort.ro

Oferta Speciala Delta Dunării – Gulliver Delta Resort 4* Murighiol

*Weekend in Delta Senioritarife de la 688 lei/persoană, 3 nopţi.

*Delta pentru Senioritarife de la 744 lei/persoană, 4 nopţi.

*Weekend in Delta pentru totitarife de la 744 lei/persoană, 3 nopţi.

*Delta pentru totitarife de la 799 lei/persoană, 4 nopţi.

Servicii incluse: 3 sau 4 nopţi de cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări lipoveneşti, transport autocar Bucureşti-Murighiol-Bucureşti, Surpriza de Bun Venit! (întâmpinare cu icre şi ţuică la intrare). Oferta Valabila pana la data de 15 februarie 2019, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.gulliverresort.ro .Cerere ofertă: office@gullivertours.ro, call center 021.794.75.07; 0784.215.624.