Vanilia, aroma care te calmează: ce parfumuri cunoscute îţi schimbă starea de spirit

Vanilia, aroma care te calmează: ce parfumuri cunoscute îţi schimbă starea de spirit

FOTO Daily Mail

Te-ai întrebat vreodată care este parfumul care te reprezintă sau cum să alegi cu ce parfum te dai, în funcţie de dispoziţia pe care speri să o ai? Noi cercetări arată că parfumul îţi poate schimba, nu doar reflecta, starea de spirit, fie că este esenţa preferată de la Jean Paul Gaultier sau Dior.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mirosurile declanşează emoţii foarte puternice. Acest lucru se întâmplă datorită bulbului olfactiv, prima parte a corpului nostru care detectează mirosul şi care este direct legată de sistemul limbic, partea din creier asociată emoţiilor, comportamentului şi motivaţiei”, a declarat Will Andrews, omul de ştiinţă are a condus studiul efectuat de parfumeria Procter&Gamble (firma din spatele parfumurilor Hugo Boss, Dolce&Gabbana şi Gucci).
 
Iată cum aromele îţi pot schimba starea de spirit, potrivit expertului parfumier Lawrence Roullier White:
 
Aromele de vanilie – confort 
 
Unii experţi sunt de părere că notele de vanilie amintesc de plăcerile copilăriei, printre care îngheţată, biscuiţi, prăjituri, dar şi de laptele de la sânul mamei, motiv pentru care are efecte relaxante asupra pulsului.
 
Poţi încerca: parfumul „Classique” din gama creată de Jean Paul Gaultier şi parfumul „Guerlain’s Shalimar”, probabil unul dintre cele mai renumite parfumuri cu aromă de vanilie din toate timpurile, creat în 1921.
 
Flori albe – seducţie 
 
Florile albe conţin molecule de indol, întâlnite şi în feromonii animali, creierul nostru recunoscând această aromă ca un semn al atracţiei.
 
Poţi încerca: „Carnal Flower”, creat de parfumierul Dominque Ropion şi „Madonna’s Truth Or Dare”, unul dintre puţinele parfumuri care conţine ulei tuberoză, cel mai scump ulei floral natural din lume.
 
Prospeţime – citrice 
 
În Marea Britanie, citricele sunt asociate cu prospeţimea. Imperiul Britanic a păstrat tradiţia indienilor de a se spăla pe mâini cu zeamă de lămâie.

Poţi încerca: „L’Escale a Portofino”, de la Christian Dior, dar şi „Grapefruit”, de la Jo Malone. 
 
Relaxare – lavandă şi trandafir
 
S-a dovedit că atât aroma de trandafir, cât şi cea de lavadă are un efect relaxant asupra sistemului nervos, reglând ritmul respirator şi tensiunea. 
 
Poţi încerca: „Lavandula”, produs al mărcii Penhaligon, care foloseşte, pentru producerea parfumului, lavadă crescută la 300 de metri deasupra nivelului mării, pentru o aromă pură, dar şi „English Lavander”, parfum produs de Yardley. Niciun parfum cu note de trandafir nu se poate compara cu „Chanel No 5”, potrivit specialiştilor.
 
Energizant – rozmarin şi mentă
 
Rozmarinul conţine timol, un stimulent, iar menta îmbunătăţeşte performanţa fizică. 

Poţi încerca: apa de colonie, aflată la îndemâna tuturor, dar şi „Mint and Moss”, marca Union Quince.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: