Obiceiuri şi tradiţii de Sfânta Marie Mică. Ce se spune că nu e bine să faci pe 8 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.

Creştinii sărbătoresc pe 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, primul mare praznic din anul nou bisericesc, care a început la 1 septembrie. În popor se spune că vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii sau a celor care vor să-şi găsească perechea.

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. De asemenea, sărbătoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă. Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian    

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioarei Maria. Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian ori derivate ale acestora. 

Citeşte mai multe pe Click.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite