Lucrurile pe care le au în comun oamenii de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
oameni de succes

Oameni precum Sara Blakely, fondatoarea Spanx, şi John Sculley, fost CEO Apple, vorbesc despre alegerile care au stat la baza reuşitei lor. Fie că este vorba de asumarea riscurilor, stabilirea priorităţilor sau învăţarea continuă, aceştia cred că sunt lucruri concrete care le-au deschis drumul către succes.

Nu le este frică să-şi asume riscuri

Ştii ce garantează succesul? Asumarea riscurilor. Sara Blakely, fondatoarea Spanx, a plecat cu un buget de 5.000 de dolari şi a ajuns la un profit de un miliard de dolari în doar 12 ani. Aceasta povesteşte că în copilărie tatăl a învăţat-o importanţa asumării riscurilor. Blakely a fondat Spanx în apartamentul ei din Atlanta după un business eşuat de două ori. „A fost unul dintre numeroasele teste care mi-a arătat cum unele dintre cele mai mari eşecuri din viaţa noastră ne fac să ne îndreptăm într-o altă direcţie“, a povestit aceasta pentru businessinsider.com.

Găsesc împlinirea în munca lor

„Oamenii de succes sunt mai entuziasmaţi de călătorie decât de rezultat“, scrie autorul Dan Schawbel în cartea dedicată regulilor ce garantează succesul în carieră. „Ei se bucură de călătorie în ciuda obstacolelor, pentru că fac ceva care dă sens vieţii lor“, adaugă autorul.

Rămân deschisi, curioşi şi flexibili

„Neadaptarea la schimbare vă poate împiedica ascensiunea în carieră“, afirmă fostul CEO al Apple, John Sculley. „Oamenii de succes rămân deschişi studiului de-a lungul vieţii şi se feresc de zonele de confort. În timp ce majoritatea oamenilor cred că atunci când termină facultatea au terminat şi cu studiatul, oamenii de succes rămân deschişi învăţatului. Ei învaţă constant şi iubesc experienţele noi în orice domeniu“.

Se vindecă de sindromul „impostor“

După cum a spus odată Shonda Rhimes, producător TV de succes, cel mai important lucru pe care şi-ar fi dorit ca cineva să i-l fi spus despre vârsta adultă este: „Nimeni nu ştie nimic. Nu te simţi mai înţeleaptă sau mai proastă decât alţii când ai 25 de ani, 35 sau 55 de ani. Şi încetează să te mai îngrijorezi cu privire la ce cred oamenii“.

Îşi stabilesc programul în funcţie de priorităţi

Potrivit expertului Laura Vanderkam, lipsa prioritizării sarcinilor cu adevărat importante, atunci când vine vorba de planificarea timpului, v-ar putea împiedica să vă atingeţi adevăratul potenţial. „Alegerea de a face un lucru înseamnă renunţarea la un altul. Întrebarea este: pe cine alegi să dezamăgeşti şi de ce?“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite