Idei de amenajare: 18 case de vis din România din care să te inspiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lovedeco

Când vine vorba de casa visurilor tale, cu siguranţă ţi-ai imaginat măcar o dată cum va arăta, te-ai gândit la împărţirea camerelor, la amenajarea lor sau poate chiar la ce culoare va avea bucătăria ta. Asta în cazul în care nu ai deja zeci de poze salvate de pe Pinterest.

Am pregătit o selecţie de 18 case de vis, din proiectele şi tururile de casă despre care am scris pe Lovedeco, care să te inspire şi să te ajute să-ţi creezi o locuinţă fix aşa cum ai visat.

Multă lumină naturală, minimalism, lemn sau decoruri în stiluri mixte. Acestea sunt elementele comune ce se regăsesc în cele 18 case de vis selectate pentru tine. Este important să te inspiri, să vezi cât mai multe amenajări şi să îţi faci o idee despre cum ţi-ar plăcea să arate viitorul tău cuib. Indiferent de alegerile pe care le faci, este important să aduci puţină personalitate spaţiului, aşa că nu te sfii să introduci în amenajare obiecte vechi, din copilărie, din casa bunicilor, ori chiar proiecte DIY meşterite de tine şi familia ta.

Case de vis minimaliste

1. Stil scandinav într-o mansardă de lângă parcul Cişmigiu

Ce-ai spune dacă ai locui în mansarda unei case din anii 30, chiar lângă parcul Cişmigiu din Capitală?

Proprietarii acestui spaţiu, un cuplu de arhitecţi, au căutat un echilibru controlat între lumină, texturi şi forme, iar rezultatul este ca o incursiune într-o poveste de design contemporan, cu elemente scandinave şi mobilier wow.

lovedeco

  Corpul de iluminat, realizat din pet-uri reciclate, se numeşte Dancing Lamp, este de la Menu. Scaunele Panton Chair au fost cumpărate prin intermediul Intro Design şi Scaunul Her de la Casamania. Masa, model VOX, este de la Bo Concept.

Au folosit o paletă cromatică neutră, multe nuanţe de alb, gri şi nude, pentru a pune în valoare bârnele în culoarea natur ale mansardei. Mobilierul este minimalist, cât mai versatil şi este completat cu succes de piesele de mobilier cu design aparte, ce au rolul de a echilibra unele unghiuri mai rigide ale spaţiului.

2. Casă de vis la marginea Bucureştiului

În Brăneşti, la 20 kilometri de Capitală, se află o casă pe un etaj, cu arhitectura în forma literei T şi cu ferestre mari. Chiar dacă a fost gândită ca reşedinţă de vacanţă, casa s-a transformat rapid în cămin permanent pentru o familie de bucureşteni.

lovedeco

  O casă în formă de T din Brăneşti

Cu o suprafaţă de 300 metri pătraţi, casa este construită pe o structură de beton şi zidărie, cu şarpantă din lemn lamelar înclinat. Stilul este unul minimalist, nordic, iar cromatica este una simplă, în nuanţe de lemn natur, gri şi mult alb. Tot mobilierul a fost creat la comandă, după schiţele arhitectei Rucsandra Popescu, de la Wright Design, iar investiţia totală pentru construcţia casei, dar şi pentru amenajarea ei, a ajuns la 300.000 euro.

3. Living cu pereţi din sticlă într-un apartament din Iaşi

Oana Gociman locuieşte împreună cu iubitul ei într-un apartament din Iaşi cu pereţi din sticlă şi multe decoraţiuni în culori pământii. Ea visa la propria casa şi îşi imagina cum o să arate încă de când locuia cu chirie. Oana a gândit cei 64 de metri pătraţi în stil eclectic. În deoarece în fiecare încăpere se regăsesc elemente din stilul boem, dar şi din cel contemporan şi minimalist. Şi-a luat inspiraţia de pe Pinterest şi din revistele de specialitate, iar în doar patru luni apartamentul s-a transformat într-un loc instagramabil şi relaxant.

Reading nook-ul este locul preferat din living al Oanei, deoarece se poate cuibări în fotoliul din ratan, cumpărat de la Zara Home, pentru a citi sau pentru a-şi savura cafeaua, iar apusul văzut de pe balcon, de la etajul opt, reprezintă plăcerea cuplului.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite