Ce trucuri folosim pentru a ajuta florile să reziste proaspete mai mult timp

Ce trucuri folosim pentru a ajuta florile să reziste proaspete mai mult timp

Ce trucuri folosim pentru a ajuta florile să reziste mai mult timp proaspete

După ce Valentine's Day a golit florăriile, specialiştii ne învaţă cum putem ajuta florile să reziste proapsete cât mai multe zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ne aduc multă bucurie florile proaspete, însă multe nu rezistă mai mult de câteva zile. Petalele încep să cadă, frunzele se ofilesc, iar apa începe să capete un miros deranjant. Pentru a le putea păstra mai multe zile proaspete, specialiştii recomandă câteva trucuri la îndemâna oricui:

Scurtaţi codiţele

Cu excepţia cazului în care doar ce le-ai tăiat şi aranjat în vază, buchetul probabil a petrecut ceva timp în florărie până a ajuns la uşa ta. Foloseşte o forfecă zdravănă şi taie codiţele înainte de a le aşeza în vază, scrie thekitchn.com.

Îndepărtaţi frunzele 

Ajunse în apă, frunzele încep să putrezească, eliminând un miros deranjant. Elimina'i frunzele care vor sta în apă şi păstraţi-le doar pe cele din partea superioară.

Utilizaţi apă călduţă

Dacă apa este fierbinte sau prea rece, florile vor fi afectate şi se vor ofili în scurt timp. Trataţi-le cu blândeţe şi aveţi grijă să le puneţi în apă la temperatura camerei. Dacă buchetul vine cu un pacheţel care conţine substanţe hrănitoare pentru plantele tale, nu uitaţi să-l foloseşti. Acesta conţine un amestec de substanţe chimice care hrănesc planta şi inhib[ dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu aveţi un astfel de pachet, adăugaţi o lingură de zahăr şi două linguri de suc de lămâie la un litru de apă.

Aveţi grijă la temperatura din cameră

Păstrate în camere în care temperatura este prea ridicată sau dacă sunt aşezate în lumina directă a soarelui, florile se vor ofili mult mai uşor. Încercaţi să le păstraţi într-un loc răcoros şi umbros.

Odată aşezate în vază, nu uitaţi de ele

Este ideal să schimbăm apa la două zile. Nu uitaţi să curăţaţi interiorul vazei, să tăiaţi tulpinile şi să adăugaţi substanţe hrănitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările