Ce spune poziţia de somn despre relaţia unui cuplu. Semnele care arată o iubire sinceră

Ce spune poziţia de somn despre relaţia unui cuplu. Semnele care arată o iubire sinceră

Poziţia în care dorm partenerii spune multe despre relaţia lor/FOTO www.news.com.au

Cercetătorii au vrut să afle ce spune modul de dormit al unor cupluri despre relaţia şi personalitatea lor. Având în vedere că este vorba de două persoane diferite, cu caractere şi temperamente diferite, care ajung să impartă noapte de noapte acelaşi pat, rezultatele au fost foarte interesante.

Pentru că în timpul somnului subconştientul este cel care dictează, limbajul corporal din timpul nopţii poate spune detalii neaşteptate despre relaţia celor doi parteneri, scrie Yourtango. Astfel, poziţia de somn poate indica dacă relaţia merge bine sau nu, spune Patti Wood, expert în limbajul corporal.

Iată analiza celor mai populare poziţii de somn în cazul cuplurilor şi ce spune fiecare despre relaţia lor.

1. Poziţia lingură

(Imagini Yourtango)

Este o poziţie adoptată de numai 18% dintre cupluri, conform unui studiu realizat de psihologul Corrine Sweet. Această poziţia este dovada că unul dintre parteneri, cel aflat în spate, are tendinţa de a-l proteja pe celălalt, stând foarte aproape de el.

2. Lingura la distanţă

Este la fel ca poziţia lingură, dar aici partenerii stau la o distanţă ceva mai mare unul de altul. Este dovada că relaţia este stabilă, de lungă durată, iar încrederea este foarte mare, chiar dacă nu mai există pasiunea de la început. Este una dintre cele mai confortabile poziţii de somn, nu are nicio conotaţie erotică şi arată grija pe care şi-o poartă partenerii.

3. Îmbrăţişarea

Este o poziţie de somn foarte rară şi extrem de intimă. Este dovada unei pasiuni puternice între parteneri, care apare de obicei la începutul unei relaţii, dar uneori poziţia este aleasă şi după ce partenerii fac dragoste. Chiar dacă este o dovadă emoţionantă de iubire, pe termen lung adoptarea acestei poziţii arată că partenerii sunt foarte dependenţi afectiv unul de altul.

4. Nodul desfăcut

La început, poziţia este la fel ca la îmbrăţişare, dar după câteva minute cei doi parteneri se separă şi dorm la distanţă, fiecare cum doreşte. Este semnul unei relaţii stabile, care arată că partenerii se iubesc mult, dar sunt şi liberi, prin urmare este cea mai bună poziţie, deşi este folosită doar de 8% dintre cupluri.

5. Amanţii liberi

În această poziţie, cei doi parteneri dorm cu spatele unul la celălalt, la distanţă. Nu este un semn rău, dimpotrivă, spune psihologul Corrine Sweet. Cuplurile care dorm aşa sunt stabile, partenerii au încredere unul în altul, sunt apropiaţi, dar şi independenţi în acelaşi timp.

Găseşte-ţi jumătatea pe Prima Love!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările