Când au devenit oamenii monogami şi de ce. Nu a existat dintotdeauna „Până când moartea ne va despărţi“

Când au devenit oamenii monogami şi de ce. Nu a existat dintotdeauna „Până când moartea ne va
despărţi“

Monogamia a fost o alegere forţată, în evoluţia speciei umane

În zilele noastre, auzim tot mai des că fiecare are perechea lui, acel unic partener cu care să-şi petreacă restul vieţii. Cu toate că poligamia este practicată în anumite culturi, oamenii tind, pe întregul glob, spre monogamie. Însă n-a fost aşa dintotdeauna.

În momentul de faţă, cei mai mulţi oameni sunt monogami, însă n-au fost aşa de la începuturile timpului. Oamenii de ştiinţă de la University Collage London au ajuns la o concluzie clară – monogamia a luat naştere pentru ca bărbaţii să-şi poată proteja copiii de alţi masculi care le dădeau târcoale proaspetelor mame pentru a se împerechea cu ele.

"Monogamia există în cultura noastră cam de o mie de ani", e de părere Kit Opie, antropolog care studiază evoluţia omenirii la University College London. Opie susţine că primele primate din lume – care au existat acum 75 de milioane de ani – preferau să-şi trăiască viaţa de unele singure, adulţii petrecând timpul împreună doar ca să se împerecheze.

Află aici ce alte motive i-au determinat pe oameni să devină monogami. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările