Abstinenţa prelungeşte viaţa? Ce se întâmplă în corp dacă nu faci sex mult timp

Abstinenţa prelungeşte viaţa? Ce se întâmplă în corp dacă nu faci sex mult timp

Abstinenţa, o aegere personală FOTO Shutterstock

Decizia de a evita contactele sexuale poate avea legătură cu o disfuncţionalitate genitală, dar poate fi pur şi simplu o alegere personală, radicală. Indiferent care este motivul, abstinenţa poate avea urmări asupra corpului, pe care trebuie să le ştii.

Este cunoscut faptul că activitatea sexuală, atât la bărbaţi, cât şi la femei are numeroase beneficii pentru organism. Printre ele se numără efectele pozitive asupra creierului (previne boli mintale cum este Alzheimer), inimii, şi unele studii arată că o viaţă sexuală regulată poate inhiba dezvoltarea cancerul de prostată ori a cancerului la sân.

Mai mult decât atât, momentele intime cresc nivelul de dopamină şi serotonină n corp şi induc o stare de recompensă şi fericire. Toate acestea îmbunătăţesc sănătatea şi prelungesc viaţa.

Dacă, însă, optezi pentru abstinenţă, trebuie să ştii ce ţi se poate întâmpla. Citeşte aici care sunt efectele absţinenţei îndelungate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: