6 motive pentru care femeile ajung să-şi părăsească partenerii de viaţă chiar dacă îi mai iubesc

6 motive pentru care femeile ajung să-şi părăsească partenerii de viaţă chiar dacă îi mai iubesc

bărbatul care se simte atât de confortabil şi de sigur de o femeie are tendinţa să se detaşeze şi să devină absent din punct de vedere emoţional, conform psihologilor consultaţi de publicaţia Women’s Health. FOTO Arhiva

Dragostea nu ţine cont de judecăţi, iubirea este iubire fără o definiţie concretă, fără limite, obstacole sau inhibiţii. Însă relaţiile presupun muncă de echipă, ca într-un dans în doi, iar atunci când „dansul” nu este realizat cu uşurinţă, relaţia se termină dezastruos. Deşi poate să pară greu de înţeles, există mai multe motive pentru care femeile aleg să-şi părăsească partenerii de viaţă chiar dacă îi mai iubesc.

1. Se simt singure

O femeie trebuie să simtă că e importantă în viaţa partenerului său, că pentru el contează. Dacă el nu o sprijină, atunci ajunge să considere că nu există niciun motiv pentru ca relaţia să continue. 

Femeile se păcălesc adesea crezând că bărbatul reprezintă totul într-o relaţie, că el este mai important decât ea. Problema este că bărbatul care se simte atât de confortabil şi de sigur de o femeie are tendinţa să se detaşeze şi să devină absent din punct de vedere emoţional, conform psihologilor consultaţi de publicaţia Women’s Health. O femeie îşi dă seama că toate eforturile pe care le depune sunt în zadar. Când dragostea şi atenţia nu sunt reciproce, nu mai există motive pentru a continua relaţia.

2. Nu sunt ascultate

Nu este nimic mai dureros pentru o femeie decât să nu fie ascultată atunci când vorbeşte. Ştim cu toţii că o femeie este sensibilizată de cuvinte. Ea are nevoie să simtă că este înţeleasă, acceptată, respectată şi sprijinită. Atunci când împarte totul cu partenerul ei, aceasta se datorează faptului că are nevoie să simtă că există o legătură între ei. Femeile iubesc să comunice cu şi despre iubire.

3. Nu se mai simt atrăgătoare

Bărbaţii sunt creaturi sexuale. Atunci când doresc relaţii intime sunt mereu pregătiţi. Femeia are însă nevoie de intimitate, de preludiu, dar mai ales de sentimentul că este complet dorită de partenerul ei. Rutina poate fi ca un sărut al morţii. Femeia vrea spontaneitate. Ea tânjeşte după gesturile romantice. Prin urmare, atunci când un bărbat este doar stimulat de filme porno sau de alte femei sau pur şi simplu vrea să facă sex, femeia nu va simţi dorinţa de fi împreună fizic. Există un moment în viaţa oricărei femei când îşi dă seama că, dacă bărbatul ei nu o doreşte sau nu o face să se simtă specială, atunci este timpul să meargă mai departe.

4. Trec printr-o schimbare

Viaţa ne surprinde pe toţi în mod diferit. Cele mai multe femei nu au nevoie de o maşină nouă sau de haine de lux. Ele trebuie să ştie că sunt sexy şi dorite de către partenerii lor. Iar când menopauza începe să se apropie, ceea ce a fost o dată uşor de tolerat, nu va mai fi. Copiii cresc şi pleacă la facultate sau îşi fac propriile familii etc. Femeia are nevoie să ştie că aceste schimbări din viaţă pot depăşite cu putere şi demnitate alături de un bărbat. Atunci când nu există niciun sprijin, o femeie va renunţa rapid la viaţa ei de până atunci pentru a se despărţi de partenerul său şi pentru a porni pe alt drum.

5. Totul devine mult prea previzibil 

Bărbaţii preferă rutinele care le oferă confort. Cu cât înaintează în vârstă, cu atât mai puţin doresc să participe la ceva în care nu-i interesează. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care unii bărbaţi trec printr–o criză masivă a vârstei mijlocii. Dar, femeile au nevoie să ştie că ele contează în viaţa bărbatului. Chiar şi aprecierea arătată atunci când îi duce o ceaşcă de cafea este de ajuns pentru a aduce armonia într–o relaţie. Familiaritatea nu este acceptată de femie prea uşor în timpul vârstei mijlocii. Totul îi pare astfel plictisitor. Pentru o femeie, bărbatul trebuie să reprezint un companion adevărat.

6. Partenerul lor se simte mai bine în compania altora

Femeile pot tolera o mulţime de lucruri, dar nu să aibă alături un om căruia îi pasă mai mult de ieşirile pe afară cu prietenii. În lumea feministă în care trăim astăzi, femeile nu au nevoie de bărbaţi pentru a avea grijă de ele. Dar o femeia are nevoie de un partener care să aprecieze timpul petrecut în prezenţa ei. Atunci când un om este mai interesat să petreacă timpul în orice alt loc, dar lângă ea nu, îi va oferi libertatea dorită. O femeie ştie că relaţia se va termina atunci când nu mai există nimic spiritual şi intelectual disponibil.

Femeile din societatea de astăzi au evoluat. Nevoia de a avea un partener de viaţă este înlocuită de dorinţa de a avea un bărbat cu care să–şi împartă viaţa. Când nu există iubire, apreciere, sensibilitate, conexiune, stimulare intelectuală sau prezenţă reală, o femeie va alege să rămână singură. Ştim acum că femeile lucrează la fel de mult precum bărbaţii. Să tolerezi o relaţie care nu are viitor nu trebuie să facă parte din priorităţi. Este o realitate verificată care te îndeamnă să mergi mai departe, conchid psihologii consultaţi de Woman’s Health.

A consemnat Cristina Pîrvu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările