Cum se prepară peştele copt în pâine, pe pat de bacon şi mentă

Cum se prepară peştele copt în pâine, pe pat de bacon şi mentă

Peşte copt în pâine

Fie că folosiţi chifle sau aluat de pâine, peştele gătit prin această metodă capătă un gust special şi poate fi preparat foarte rapid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • Chifle sau aluat de pâine
  • 200 g sardine în ulei
  • 50 g unt
  • 50 g ceapă
  • 50 g bacon
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 legătură de mentă
  • 20 g sare
  • 2 g piper

 Mod de preparare:

Untul se pune într-un vas şi se ţine la cald până ajunge la temperatura came­rei, apoi se amestecă bine cu frunze de mentă tocate, zeamă de lămâie, sare şi pi­per.

Chiflele se taie înjumă­tăţi, iar partea de jos se un­ge cu untul preparat ante­rior. Pe deasupra se pun rondele subţiri de ceapă. Peste ceapă se pun peş­tii din conservă scurşi bine de ulei, apoi se învelesc cu cealaltă jumătate de chiflă.

Chiflele umplute se aşează pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se înve­lesc cu felii subţiri de ba­con, apoi se introduc în cup­torul încins la 150°C şi se coc circa 10 minute.

Sursa: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: