Ce măsuri de siguranţă a adoptat Ford pentru siguranţa angajaţilor de la Craiova

Ce măsuri de siguranţă a adoptat Ford pentru siguranţa angajaţilor de la Craiova

În Craiova, Ford plănuieşte să reia producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în fabrica de asamblare vehicule cât şi la fabrica de motoare, începând cu data de 4 mai 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora. Măsurile anunţate de companie şi comunicate angajaţilor Ford Craiova, în cadrul planului de revenire la serviciu pe data de 4 mai:

  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a se permite accesul în uzină. Pentru a reduce potenţialul risc de expunere a angajaţilor noştri, compania a decis să solicite angajaţilor să completeze un chestionar online sau pe hârtie înainte de a se deplasa la Ford şi de a intra într-o unitate Ford. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală. Dacă răspunsul este NU la toate aceste întrebări, angajatul poate veni la serviciu; dacă răspunsul este DA la una (sau mai multe) dintre întrebări, angajatul NU poate veni la serviciu şi va primi informaţii suplimentare pe care trebuie să le urmeze.
  • Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră. Nu toată lumea care are febră are COVID-19. Cu toate acestea, febra este frecvent unul dintre simptomele infectării cu acest virus. Pentru a proteja pe toţi cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

  • Măsuri de distanţare socială - Angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 m faţă de cei din jur şi să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajaţii sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate şi toate cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă, adică frigidere sau cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcţiune. Cu toate acestea, chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plăţile cu cardul sunt încurajate.

  • Acţiuni sanitare – Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de faţă şi, în plus, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică. Compania a suplimentat nu numai materialele de curăţare, dar şi frecvenţa acestor activităţi în întreaga fabrică, începând cu luna trecută. Angajaţilor li se va oferi, de asemenea, acces la materiale de curăţare corespunzătoare, pentru a se asigura că îşi pot păstra curate propriile zone de lucru şi că pot păstra o igienă personală corespunzătoare.

  • Asigurarea unor “truse de îngrijire personală” - compania va oferi tuturor angajaţilor echipamente de protecţie personală la locurile lor de muncă. Acestea includ măşti pentru faţă, un termometru reutilizabil şi alte obiecte de igienă.
  • Transport către/ de la Ford - Compania a contactat furnizorii de transport interni şi externi şi le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.

Pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătăţii, Ford va recurge în unele cazuri chiar şi la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaţilor cea mai bună protecţie posibilă.

Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: