VIDEO  Momentul intervenţiei unuia dintre ofiţerii de poliţie din Atlanta în urma căreia un alt bărbat de culoare a murit

VIDEO  Momentul intervenţiei unuia dintre ofiţerii de poliţie din Atlanta în urma căreia un alt bărbat de culoare a murit

Protestatari confruntă poliţia din Atlanta după moartea unui bărbat de culoare care s-a opus arestării FOTO EPA-EFE

Vineri noapte, Rayshard Brooks, un bărbat de culoare de 27 de ani, a fost împuşcat mortal în timpul unei arestări în parcarea unui restaurant drive-in din Atlanta, capitala statului american Georgia. Poliţia din Atlanta a publicat înregistrarea de pe camera de corp a unuia dintre ofiţerii care au intervenit la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rayshard Brooks, un bărbat de culoare de 27 de ani, a fost împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie din Atlanta vineri noapte pe calea de acces drive-in a restaurantului fast-food Wendy, între timp incendiat de protestatarii care au reacţionat în urma incidentului. 
 
Poliţiştii au fost chemaţi de clienţii restaurantului după ce acesta adormit în maşină, blocându-le accesul. Brooks avea alcoolemie în sânge şi s-a opus arestării, fiind rănit în timpul unei încleştări în care la un moment dat Brooks a îndreptat o armă taser asupra unuia din cei doi ofiţeri. Brooks a murit la spital. 
 
Poliţia din Atlanta a publicat clipul care surprinde intervenţia ofiţerului Devin Bronsan. Acesta are un dialog cu Brooks care spune că nu s-a simţit bine, de aceea a parcat acolo, recunoscând că a băut şi acest lucru l-a determinat să rămână în acea parcare. Ofiţerul îi cere să fie acord cu un test de alcoolemie, moment în care Brooks încearcă să spună că nu înţelege despre ce e vorba, continuând să-i vorbească despre fiica sa şi problemele sale, dar în cele în urmă cooperează. Brooks e liniştit până când ofiţerul încearcă să-l încătuşeze şi izbucneşte o luptă.
 
 
Un alt video surprinde momentul confruntării între poliţişti şi Brooks:
 
 
 
Departamentul poliţiei din Atlanta a făcut publice numele şi fotografiile celor doi ofiţeri care au intervenit la incident.
 
Devin Bronsan, a fost angajat pe 20 septembrie 2018, în timp ce Garrett Rolfe a fost angajat pe 24 octombrie 2013, potrivit comunicatului poliţiei. Bronson a fost transferat pe un post administrativ, iar Rolfe, cel care a tras asupra lui Brooke, a fost concediat.
 
Cel puţin 36 de oameni au fost arestaţi după ce restaurantul Wendy a fost incendiat de protestatari. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi a închis o autostradă.
 
Şeful poliţiei din Atlanta a demisionat din dragoste pentru oraş şi departamentul de poliţie.
 
Avocatul victimei care are are 4 copii a declarat că ofiţerii aveau şi alte opţiuni în timpul arestării,, iar taserul nu este o armă mortală. Brooks este surprins pe camere îndreptând un taser asupra unuia din poliţişti înainte să fie împuşcat mortal.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările