Trump a anunţat cine va fi noul consilier pe probleme de securitate naţională, care îl va înlocui pe John Bolton

Trump a
anunţat cine va fi noul consilier pe probleme de securitate naţională, care îl
va înlocui pe John Bolton

FOTO Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a numit un nou consilier pe probleme de securitate naţională, pentru a-l înlocui pe John Bolton, care a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută, informează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert O'Brien va fi cel de-al patrulea consilier de securitate naţională al lui Trump, în timpul preşedinţiei sale. Acesta a lucrat în trecut şi în administraţiile lui George W. Bush şi Barack Obama.
 
Această numire nu necesită confirmarea Congresului american.
 
O'Brien a fost maior în Rezerva Armatei. Fostul preşedinte Bush l-a numit, în 2005, în funcţia de reprezentant în Adunarea Generală a ONU.
 
În timpul său petrecut la ONU, acesta a lucrat cu Bolton, care pe atunci ocupa funcţia de ambasador. O`Brien era trimis special prezidenţial pentru eliberarea ostaticilor.
 
„Sunt foarte fericit să anunţ că îl voi numi pe Robert C. O'Brien, care a obţinut numeroase succese în calitate de trimis special prezidenţial pentru eliberarea ostaticilor, la Departamentul de Stat, drept nou consilier pentru securitate naţională. Am lucrat îndelung şi dur cu Robert. El va face treabă bună!”, a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: