SUA au înregistrat un nou record de cazuri zilnice de COVID-19 şi au depăşit pragul de 9 milioane de contaminări

SUA au înregistrat un nou record de cazuri zilnice de COVID-19 şi au depăşit pragul de 9 milioane de contaminări

În SUA, numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a trecut de 9 milioane

Statele Unite au înregistrat, pentru ultimele 24 de ore, un nou record de cazuri de COVID-19 şi au depăşit pragul de 9 milioane de contaminări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu cel puţin 94.000 de noi contaminări, totalul a ajuns în SUA la 9,04 milioane (aproximativ 3% din populaţia totală), potrivit datelor universităţii Johns Hopkins.
 
Au fost înregistrate creşteri importante în 21 de state, cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale.
 
Aceasta a fost a doua zi consecutivă cu record de infecţii, după ce joi au fost raportate 91.248 de cazuri.
 
Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus a depăşit 229.000. Pentru a treia oară luna aceasta, joi, au fost înregistrate mai mult de 1.000 de decese.
 
Spitalele din şase state americane au anunţat că au cel mai mare număr de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 de la începutul epidemiei aici. Numărul celor spitalizaţi a crescut la peste 50% în luna octombrie, la 46.000, cea mai mare proporţie înregistrată de la jumătatea lunii august, informează Reuters.
 
Între cele mai afectate state se numără Michigan, Carolina de Nord, Ohio, Pennsylvania şi Wisconsin.
 
Statele Unite reprezintă cea mai afectată ţară din lume, fiind urmate de India (mai mult de 8,1 milioane de cazuri şi peste 121.000 de decese) şi Brazilia (peste 5,5 milioane de cazuri şi peste 159.000 de decese).
 
La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 45,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 1,18 milioane de decese asociate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările