SUA îl ceartă pe Erdogan

SUA îl ceartă pe Erdogan

„Aceste declaraţii sunt foarte agresive, lipsite de fundament şi false", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, referindu-se la premierul Turciei, un aliat al Statelor Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Earnest a anunţat că preşedintele Barack Obama va discutaîn această seară, cu echipa sa de securitate naţională, despre ajutorul pe care Statele Unite îl oferă Egiptului.

„Nu a fost luată nicio decizie privind ajutorul de care beneficiază Egiptul", a precizat Earnest.

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că Israelul se află în spatele planului care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi.

„Ştiţi ce se spune în Egipt, că democraţia nu se bazează pe urnele de vot. Cine se află în spatele acestei situaţii? Israelul", a declarat Erdogan la Ankara, în cursul unei reuniuni a formaţiunii conservatoare din care face parte, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP).

„Ministrul israelian al Justiţiei şi un intelectual evreu au afirmat înaintea alegerilor care au avut loc în Egipt în 2012: «Chiar dacă Fraţii Musulmani vor câştiga alegerile, nu vor fi învingători, pentru că democraţia nu se bazează pe urne»", a adăugat Erdogan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: