Statele Unite au simulat un răspuns la un posibil atac nuclear al Rusiei în Europa

Statele Unite au simulat un răspuns la un posibil atac nuclear al Rusiei în Europa

FOTO Arhivă

Statele Unite au simulat în cursul acestei săptămâni un atac nuclear împotriva Rusiei, ca represalii la un atac similar şi la un nivel limitat al Rusiei împotriva Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei National Defense, preluată de Agerpres în pagina electronică, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a participat zilele trecute la un „mini exerciţiu“ privind simularea unui atac nuclear al Statelor Unite împotriva Rusiei, ca represalii la un atac nuclear la un nivel limitat al Rusiei împotriva Europei.

„Am fost atacaţi cu o ogivă nucleară cu putere redusă, iar pe parcursul exerciţiului am simulat răspunsul cu o armă nucleară“, a declarat un oficial de la Pentagon, precizând că atacul imaginar rusesc a vizat o ţintă NATO. El nu a precizat obiectivul rusesc vizat de răspunsul american.

Exerciţiul a avut loc la Comandamentul Strategic din Nebraska, unde Esper a fost informat în legătură cu ameninţările nucleare ruse, chineze şi nord-coreene şi a discutat despre înlocuirea sistemelor învechite cu capabilităţi de generaţie viitoare, notează sursa citată.

Biroul pentru buget al Congresului american a estimat la 1.000 de miliarde de dolari suma necesară pentru modernizarea arsenalului strategic al Statelor Unite.

Sâmbătă, ministrul adjunct de Externe al Rusiei a condamnat această simulare, transmiţând Statelor Unite că „se lansează într-un joc extrem de periculos“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: