Paul Manafort, fostul strateg politic al lui Trump, unul din numele menţionate în rapoartele către FinnCENN

Paul Manafort, fostul strateg politic al lui Trump, unul din numele menţionate în rapoartele către FinnCENN

Paul Manafort EPA EFE

Paul Manafort, fostul strateg politic al campaniei preşedintelui american Donald Trump, este unul din cei care apar în rapoartele de activităţi potenţial ilicite înaintate către FinnCEN, departamentul din cadrul Trezoriei SUA responsabil de infracţiuni financiare bancare, după o scurgere de documente în presă ce dezvăluie breşe în sistemul bancar global permiţând spălarea a circa 2 trilioane de milioane de dolari între 1999 şi 2017.

Potrivit jurnaliştilor de investigaţii primele rapoarte referitoare la activităţi ilicite conectate cu Paul Manfort, strategul politic al campaniei prezidenţiale din 2016 a lui Donald Trump, au fost înaintate în 2012. Acesta s-a retras după ce s-a aflat că firma sa a oferit consultanţă fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, fiind ulterior condamnat pentru evaziune fiscală. În 2017, banca americană JP Morgan Chase a raportat transferuri în valoare de peste 300 de milioane de dolari către firme fantomă din Cipru care au făcut afaceri cu Manafort. Avocatul acestuia nu a răspuns solicitării jurnaliştilor de investigaţii pentru comentarii în urma acestor dezvăluiri.
 
Un alt raport al băncii americane a detaliat transferuri bancare în valoare de peste 1 miliard de dolari suspectate a fi conectate cu Semion Moghilevici, unul din capii crimei organizate din Rusia, un mafiot născut în Ucraina aflat pe lista celor 10 cei mai căutaţi oameni de FBI. Acesta ar trăi la Moscova.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările