Milioane de mănuşi folosite au fost vândute ca noi în SUA de către o firmă din Thailanda

Milioane de mănuşi folosite au fost vândute ca noi în SUA de către o firmă din Thailanda

Foto Unsplash.com

Milioane de mănuşi medicale folosite au fost vândute în SUA ca fiind noi, în plină pandemie. Acestea proveneau din Thailanda, unde obiectele erau spălate, apoi împachetate şi expediate în SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptele au ieşit la iveală în urma unei investigaţii CNN care a durat mai multe luni. Acum, în ambele ţări sunt în desfăşurare anchete penale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care au vândut mănuşile folosite şi au pus în pericol sănătatea cadrelor medicale şi a pacienţilor.

„Am început să primim telefoane de la clienţi foarte supăraţi care urlau şi ţipau la noi. Erau mănuşi folosite, erau spălate, reciclate, nu ştim exact de unde veneau. Unele erau murdare, altele aveau pete de sânge”, a declarat Tarek Kirschen, om de afaceri din SUA.

Ancheta CNN arată că autorităţile americane au primit plângeri legate de calitatea mănuşilor medicale trimise din Thailanda, dar transporturile au continuat şi în astfel de condiţii. 

„Nu erau potrivite pentru a fi folosite în spitale. Nu erau potrivite să fie folosite de nimeni. Vedeţi cum sunt împachetate, sunt îngrămădite ca şi cum cineva le-a îndesat cu mâna în cutie. Acestea cu siguranţă au fost spălate. Aceasta este maro. Aceasta este din nitril, dar îţi poţi da seama că a fost spălată şi uscată şi şi-a schimbat culoarea din cauza căldurii”.

În SUA au ajuns 80 de milioane de mănuşi medicale folosite. Nu se ştie exact unde au fost distribuite acestea şi dacă au fost utilizate în instituţii medicale. 

Departamentul american pentru Securitate Internă investighează compania din Thailanda care a vândut mănuşile medicale folosite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările