Informaţiile omise în cazul infirmierei care leşină după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secvenţele în care infirmiera leşină după administrarea vaccinului au făcut înconjurul lumii, fiind folosite drept argument de cei care nu sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID-19.

Tiffany Dover este infirmieră la CHI Memorial Hospital din Chattanooga (Tennessee). Joi, 17 decembrie, a făcut parte din grupul de cinci cadre medicale care s-au vaccinat cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. După acest moment, Tiffany a venit în faţa presei pentru scurte declaraţii, dar i s-a făcut rău şi a leşinat.

Secvenţa a făcut turul reţelelor de socializare, fiind folosită pentru a sugera că noul vaccin ar fi periculos. Doar că, jurnaliştii Le Monde, citaţi de Libertatea, demonstrează că sunt omise informaţii importante despre acest incident. 

Deşi imaginile sunt reale, ele nu prezintă tot contextul, implicit, nu prezintă cauza reală a leşinului. după câteva minute de la incident, Tiffany Dover şi-a revenit şi a explicat ce s- întâmplat. Aceste explicaţii, însă, lipsesc din filmulvideo care circulă pe reţelele sociale.

Tiffany Dover a spus că pentru ea nu a fost o surpriză faptul că a leşinat deoarece suferă de o boală care îi provoacă strări de leşin la cea mai mică senzaţie de durere. Injecţia făcută în braţ a declanşat starea de leşin.

Directorul serviciului de terapie intensivă de la spitalul din Chattanooga, Jesse Tucker, declară că ceea ce i s-a întâmplat infirmierei nu poate fi considerat un efect al vaccinului. O astfel de reacţie „poate interveni frecvent la orice vaccin sau injecţie” şi poate fi legată de anxietatea sau stresul unui pacient faţă de injecţii, a precizat acesta.

Citeşte şi:

Indicele S&P 500 a închis în scădere, din cauza pandemiei. Acţiunile Tesla au coborât cu 6,5% la debutul în S&P 500

Barack Obama a vorbit despre carantina cu Michelle, cele două fiice ale lor şi iubitul uneia dintre acestea

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite