Hillary Clinton a avertizat că „ştirile false“ reprezintă un pericol care trebuie contracarat rapid

Hillary Clinton a avertizat că „ştirile false“ reprezintă un pericol care trebuie contracarat rapid

Foto EPA

Fostul secretar american Hillary Clinton a avertizat că “ştirile false” reprezintă un pericol care trebuie contracarat rapid. Fosta candidată democrată la Casa Albă a rostit un discurs la Capitoliu, la o lună după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, la finalul unei campanii marcate de numeroase astfel de informaţii false transmise online, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trebuie să apărăm democraţia noastră”, a spus Clinton la o ceremonie în onoarea liderului grupului democrat din Senat Harry Reid, care se retrage din politică. Ea a evocat o “epidemie de ştiri false maliţioase şi de propagandă falsă care a inundat reţelele de socializare în ultimul an”.

Clinton a îndemnat atât sectorul public, cât şi pe cel privat să combată acest flagel.

“Acum este clar că aşa-numite ‘ştiri false’ pot avea consecinţe în lumea reală. Nu este vorba despre politică sau partizanat. Sunt vieţi în pericol. Vieţile oameni de rând care încearcă doar să îşi trăiască viaţa, să îşi facă treaba, să contribuie la comunităţile lor”, a adăugat ea.

Prezenţa lui Clinton la evenimentul de joc, la care au luat parte numeroşi oficiali democraţi, inclusiv vicepreşedintele Joe Biden, a fost salutată cu ovaţii şi aplauze.

Clinton, fost senator care a servit alături de Reid, a glumit în legătură cu prezenţa sa discretă de după alegeri, vorbind de “câteva săptămâni în care şi-a făcut selfie-uri în pădure”.

„Acesta nu este chiar discursul de la Capitoliu pe care speram să îl rostesc după alegeri”, a admis ea.

Noul preşedinte american îşi rosteşte discursul de învestire pe 20 ianuarie, pe un podium enorm ridicat în dreptul faţadei de vest a Capitoliului.

Clinton a fost o ţintă a ştirilor false, printre care una potrivit căreia o pizzerie din Washington este un paravan pentru o reţea de pedofilie pe care o conduce fostul secretar de stat.

Duminică, un bărbat din Carolina de Nord înarmat a deschis focul în restaurant. Suspectul a spus că a venit să “investigheze” ştirea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: