Donald Trump, despre Boeing: „O mare, mare dezamăgire“

Donald Trump, despre Boeing: „O mare, mare dezamăgire“

Boeing 737 MAX 8 FOTO EPA-EFE

Producătorul american de avioane Boeing, afectat în continuare de oprirea la sol a modelului 737 MAX, este o „mare, mare dezamăgire“. Opinia îi aparţine preşedintelui american Donald Trump, care a exprimat-o miercuri în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Boeing este pentru mine o mare, mare dezamăgire. Acum un an era unul dintre cele mai mari grupuri din lume şi, deodată, s-au întâmplat atâtea lucruri. Sunt atât de dezamăgit de Boeing, toate acestea au un impact enorm“, a spusTrump într-un interviu acordat la Davos postului CNBC şi preluat de AFP.

El s-a declarat îngrijorat de efectele negative ale crizei prin care trece această companie asupra economiei americane.

Trump a făcut această declaraţie la o zi după ce Boeing anunţase că modelul 737 MAX nu va fi autorizat să-şi reia zborurile mai devreme de prima jumătate a acestui an.

Avioanele 737 MAX se află la sol în întreaga lume începând din primăvara anului trecut, după două tragedii aeriene soldate cu 346 de morţi.

Constructorul american s-a văzut obligat să revizuiască sistemul automat de stabilizare în zbor menit să împiedice intrarea avionului în picaj, un sistem suspectat a fi la originea celor două accidente aeriene, notează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: