Casa Albă: Sancţiunile impuse Iranului pot fi ridicate numai dacă ţara va respecta Acordul nuclear din 2015

Casa Albă: Sancţiunile impuse Iranului pot fi ridicate numai dacă ţara va respecta Acordul nuclear din 2015

Foto digi24.ro

Sancţiunile impuse Iranului vor putea fi ridicate numai dacă ţara va respecta acordul nuclear din 2015, convenit cu puterile occidentale, a anunţat vineri Casa Albă, transmite Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat vineri că au avut loc progrese în discuţiile dintre puterile mondiale şi Iran şi că este un semn bun că discuţiile continuă, informează news.ro. Iranul şi puterile mondiale poartă discuţii la Viena pentru a reactiva acordul nuclear din 2015, pe care Washingtonul l-a abandonat acum trei ani, iar ulterior a reimpus sancţiuni Teheranului.
 

Un cerc vicios...

 
Biden a declarat şi anterior că dacă Teheranul se întoarce la respectarea strictă a pactului nuclear din 2015, Washingtonul va face acelaşi lucru creând astfel premisele pentru un acord şi mai larg ce ar putea limita programul iranian de dezvoltare de rachete şi activităţile iraniene din regiune.
 
Fostul preşedinte american Donald Trump a scos SUA din acordul dintre Iran şi şase mari puteri în 2018 şi a reimpus sancţiuni contra Teheranului.
 
Iranul a încălcat apoi şi el acordul, dar a spus de mai multe ori că poate reveni la situaţia de dinaintea încălcării pactului dacă sancţiunile SUA sunt ridicate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările