Biden: Partidul Democrat ar putea fi nevoit să organizeze în august o convenţie prezidenţială virtuală pentru nominalizare, din cauza coronavirusului

Biden: Partidul Democrat ar putea fi nevoit să organizeze în august o convenţie prezidenţială virtuală pentru nominalizare, din cauza coronavirusului

FOTO EPA-EFE

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidatul cu cele mai mari şanse la nominalizarea drept candidat prezidenţial din partea Partidului Democrat, a declarat că partidul ar putea fi nevoit să organizeze, în luna august, o convenţie virtuală de nominalizare, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, Partidul Democrat a amânat convenţia care ar fi trebuit să aibă loc în iulie pentru luna august, din cauza distanţării sociale impusă de autorităţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
 
„Am putea fi nevoiţi să organizăm o convenţie virtuală virtuală. Cred că ar trebui să ne gândim la asta acum...S-ar putea să nu putem aduna la un loc 10,20, 30.000 de oameni într-un loc”, a spus Biden.
 
Joe Biden şi rivalul său Bernie Sanders au fost nevoiţi să îşi restrângă campania şi peste o duzină de state şi-au amânat alegerile primare. Statul Wisconsin intenţionează însă să organizeze marţi scrutinul cu participarea personală a alegătorilor, în pofida apelurilor de amânare.
 
După o serie de victorii obţinute în luna martie, Biden a obţinut cel mai mare număr dintre delegaţii necesari pentru a-şi asigura nominalizarea partidului pentru a candida împotriva lui Donald Trump în alegerile din noiembrie.
 
Deşi Biden nu organizează evenimente de campanie care necesită prezenţa alegătorilor, a spus că va respecta noile recomandări federale, care cer oamenilor să îşi acopere feţele în public. Trump a anunţat noua recomandare vineri, dat a spus că el nu intenţionează să poarte o mască.
 
Biden a pus din nou sub semnul întrebării modalitatea prin care Trump gestionează criza.
 
„Se mişcă prea încet. Virusul nu este vina lui, dar răspunsul este responsabilitatea lui”, a afirmat Biden.
 
Trump a fost criticat pentru că iniţial a încercat să minimalizeze pericolul reprezentat de coronavirus. Mai mulţi guvernatori de state au intrat în conflict cu administraţia Trump din cauza lipsei de echipamente medicale, inclusiv ventilatoare.
 
Preşedintele şi-a apărat reacţia la epidemie şi a sugerat că unii guvernatori exagerează numărul de ventilatoare de care au nevoie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: