Navalnîi recunoaşte că a fost vizitat de Merkel la spital: Nu este un „secret”

Navalnîi
recunoaşte că a fost vizitat de Merkel la spital: Nu este un „secret”

Aleksei Navalnîi FOTO Arhivă

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, otrăvit cu Noviciok potrivit Germaniei, Franţei şi Suediei, a anunţat luni că a fost vizitat de cancelarul Angela Merkel în timp ce era spitalizat la Berlin, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că mi-a făcut o vizită la spital”, a scris pe Twitter Navalnîi, confirmând o informaţie dezvăluită de revista germană „Der Spiegel”.

Un neobosit activist anticorupţie şi un critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simţit rău la 20 august la bordul unui avion cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova şi a intrat în comă.

Internat iniţial la Omsk, un oraş din Siberia, el a fost transferat apoi la Spitalul Charité din Berlin, la cererea rudelor sale. A fost externat săptămâna trecută şi îşi continuă recuperarea medicală în capitala Germaniei.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput de sovietici în scopuri militare şi moştenit de ruşi. Occidentul îndeamnă Rusia să prezintă explicaţii şi să ancheteze cazul Navalnîi, dar se confruntă cu un „Nu” vehement.

Revista germană „Der Spiegel” a dezvăluit duminică seara că Angela Merkel i-a făcut o „vizită secretă” opozantului rus în timpul spitalizării acestuia la Berlin, comentând că ea a manifestat astfel „solidaritatea Guvernului german faţă de Aleksei Navalnîi”.

„Faptul că şefa însăşi a Guvernului s-a dus să se întâlnească cu un politician din opoziţie este un semn în plus adresat Guvernului rus care arată că Berlinul nu va ceda şi că vrea să stabilească adevărul din spatele acestui caz”, dă asigurări „Der Spiegel”.

Navalnîi îndeamnă ca această vizită să nu fie catalogată drept „secretă”.

„A fost mai degrabă o întâlnire privată şi o discuţie cu familia”, afirmă el, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările