Cazul a trei surori din Moscova care şi-au ucis tatăl abuziv impresionează toată Rusia

Cazul a trei surori din Moscova care şi-au ucis tatăl abuziv impresionează toată Rusia

FOTO BBC

În iulie 2018, trei surori adolescente şi-au ucis tatăl în timp de dormea, în apartamentul lor din Moscova, scrie BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au conrfirmat că tatăl fetelor le tortura fizic şi psihologic de ani de zile. Acuzate de crimă, surorile şi soarta lor au devenit printre cele mai aprinse subiecte de dezbatere din Rusia şi peste 300.000 de persoane au semnat o petiţie care cere eliberarea fetelor.

În seara zilei de 27 iulie 2018, Mihail Kaciaturian, în vârstă de 57 de ani, le-a chemat pe Krestina, Angelina şi Maria, cea din urmă fiind minoră la acel moment, una după alta, în camera sa. Le-a certat pe fete pentru că acestea nu făcuseră curat în casă şi le-a atacat cu spray cu piper.

La scurt timp după incident, după ce adormise, fetele l-au atacat în somn cu un cuţin, un ciocan şi spray cu piper, rănile de la cap, gât şi piept ducând la moartea tatălui. El a fost găsit cu peste 30 de răni de cuţit.

Adolescentele au chemat poliţia şi au fost arestate la faţa locului.

Investigaţia a dezvăluit o istorie a violenţei din familie. Tatăl  şi-a bătut regulat fetele vreme de trei ani, torturându-le, abuzându-le sexual şi ţinându-le sechestrate. Dovezile împotriva bărbatului au fost aduse în discuţie în acuzarea fetelor.

Cazul a devenit rapid intens discutat în Rusia. Activiştii pentru drepturile omului au argumentat că surorile nu sunt criminalii, ci victimele, având în vedere că nu aveau mijloacele necesare pentru a obţine ajutor şi protecţie faţă de tatăl lor abuziv. Totuşi, în Rusia nu există legi care să protejeze vicimele violenţei domestice.

În urma unor schimbări legislative din 2017, un individ care loveşte pentru prima dată un membru al familiei, dar nu suficient de tare încât să necesite spitalizare, va fi doar amendat sau cel mult va petrece două săptămâni în închisoare.

Poliţia rusă tratează violenţa domestică ca pe o „problemă de familie”, furnizând puţin spre deloc ajutor.
Mama fetelor, care a fost şi ea bătută în trecut de către bărbat, a mers la poliţie cu ani în urmă. La fel au făcut şi vecinii familiei, care se temeau de individ. Însă nu există vreo dovadă că poliţia ar fi acţionat în vreun fel ca să-i ajute pe cei care făceau plângeri.

Dacă vor fi găsite vinovate, fetele riscă până la 20 de ani de închisoare. Avocaţii fetelor argumnetează că acestea au acţionat în legitimă apărare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: