CEDO şi-a atins limitele

CEDO şi-a atins limitele

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a înregistrat anul trecut 44.100 de plângeri, a devenit "victima propriului succes", sistemul pe care se bazează aflându-se în plină criză,

De fiecare dată când fac analiza alegerilor prezidenţiale americane, am reţinerea naturală a oricărui fost oficial şi cetăţean român care vede parteneriatul strategic cu Statele Unite drept cel mai important acord de Securitate al României.

acum 2 zile · comentarii (71)

Într-adevăr, se poate ca acest vaccin să fie benefic, să existe şi altfel decât o armă a propagandei post-sovietice sau, dimpotrivă, să fie prima rază de speranţă în lupta împotriva pandemiei şi un posibil semn că ne-am putea reîntoarce cândva, în generaţia asta sau alta, lumea s-ar putea întoarce la un regim de oarecare normalitate.

acum 3 zile · comentarii (40)

Mâine, la iniţiativa Franţei, urmează o videoconferinţă la care vor participa mari actori ai scenei internaţionale, donatori în cadrul unei campanii care se organizează cu o viteză aproape fără precedent în favoarea populaţiei din Liban, lovită cumplit de tragedia de acum câteva zile şi care ameninţă să accentueze implozia economică şi socială a ţării.

acum 8 zile · comentarii (23)

Chiar dacă pe noi nu ne interesează acest nivel de jocuri, marea diplomaţie de forţă cam aşa se face. Iată anunţul făcut ieri de Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe francez, în aşteptarea vizitei pe care Macron o începe în Liban, primul şef de stat care - dincolo de mesajele de condoleanţele cu text standard - chiar merge în Beirutul sfâşiat de urmările tragice ale dublei explozii:

acum 10 zile · comentarii (32)

Episodul este în sine straniu. Dar este şi extrem de periculos prin semnalul pe care-l dă comunităţii internaţionale, partenerilor săi care se bazează pe relaţia cu SUA ca principală sursă de securitate şi, în principiu, de informaţii strategice corecte, pavăză împotriva unor decizii greşite luate la nervi, din neştiinţă sau din motivaţii electorale.

acum 11 zile · comentarii (93)

Sâmbătă noaptea, protestele din Israel împotriva premierului Benjamin Netanyahu au atins cel mai mare număr de participanţi în faţa reşedinţei din Ierusalim, a casei private din Caesarea, la malul Mediteranei, în Tel Aviv şi în principalele oraşe din Israel.

acum 12 zile · comentarii (14)
Postari Recente