Zodiacul chinezesc: Secretele dezvăluite de Shengxiao despre oamenii născuţi sub semnul iepurelui VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Află ce aduce 2023 din Zodiacul chinezesc: Secretele dezvăluite de Shengxiao despre  oamenii născuţi sub semnul iepurelui.

Shanghai Library Pudong Branch, expoziție de lucrări de artă Sursa foto chinadaily.com.cn
Shanghai Library Pudong Branch, expoziție de lucrări de artă Sursa foto chinadaily.com.cn

Shengxiao: trăsăturilor de personalitate ale celor care poartă semnele animalelor din zodiacul chinezesc?

În schema zodiacului chinezesc, sau shengxiao, fiecare an este reprezentat de un animal într-un ciclu rotativ de 12 ani.  Cele 12 animale, în ordine, sunt : șobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și porcul.

Conform aceastei scheme, anul acesta este  Anul Iepurelui, care reprezintă al patrulea animal din ciclul zodiacal. Iar persoanele născute în acest an sunt denumite "poporul iepure".

Răspunsurile se află în înțelegerea Shengxiao, care atribuie cele 12 animale și celor 24 de ore dintr-o zi, împărțite în perioade de două ore.

Modul în care sunt aranjate într-o zi este ordinea în care apar în ciclul de 12 ani. Aranjamentul de 24 de ore a fost realizat pe baza rutinelor și obiceiurilor naturale ale animalelor, cu o tentă de folclor.

Poveștile populare chinezești oferă, de asemenea, informații despre trăsăturile de personalitate ale celor născuți într-un anumit an. De exemplu, persoanele născute sub semnul Iepurele au o personalitate elegantă  și iubesc confortul, dar schimbările bruște  nu le plac.

Fiind o parte importantă a folclorului, Shengxiao apare în multe poezii, cuplete ale Festivalului Primăverii și într-o serie de forme de artă, ca o reprezentare a aspirațiilor și speranțelor poporului chinez.

China intre tradiție și contemporanPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite