Turcia: 61 de militari au fost arestaţi în legătură cu tentativa de puci din 2016

Turcia: 61 de militari au fost arestaţi în legătură cu tentativa de puci din 2016

Membri ai poliţiei turce FOTO Arhivă

Regimul Erdogan a mai arestat un grup de militari în legătură cu tentativa de puci din vara anului 2016, imputată fostului predicator musulman autoexilat în Statele Unite Fethullah Gulen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şaizeci şi unu de militari din marina şi forţele terestre ale Turciei au fost arestaţi pentru legături cu Fethullah Gulen, un fost aliat devenit inamic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Printre cei 61 de militari arestaţi în ultimul val de epurare fac parte 13 maiori, 12 de căpitani din forţele terestre şi 24 de locotenenţi din marină, scrie presa turcă, citată de Reuters.

Într-o operaţiune separată, poliţia turcă a reţinut 21 de persoane acuzate că au folosit o mesagerie criptată a reţelei lui Gulen.

Fostul predicator afirmă că nu are niciun rol în tentativa de puci anti-Erdogan. 

Regimul Erdogan a instaurat o stare de urgenţă şi a arestat 160.000 de persoane în legătură cu evenimentele din iulie 2016, potrivit Biroului ONU pentru Drepturile ONU. Erdogan este acuzat că foloseşte tentativa de puci pentru a-şi înlătura criticii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările